Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA lanceert Lucy, een 12-jarige missie naar Jupiter-asteroïden

NASA lanceert Lucy, een 12-jarige missie naar Jupiter-asteroïden

Geplaatst op dinsdag 28 september 2021 om 23:15 uur

NASA bereidt zich voor om Lucy volgende maand te lanceren, een 12-jarige missie die eerst asteroïden in dezelfde baan als Jupiter nauwlettend zal volgen, in een poging om beter te begrijpen hoe ons systeem is gevormd. zonne energie.

Trojaanse asteroïden, waarvan er ongeveer 7.000 bekend zijn, ontwikkelen zich rond de zon in twee groepen, de ene vóór Jupiter en de andere erna.

Tijdens zijn reis zal het ruimtevaartuig rond 2025 eerst over een asteroïde in de belangrijkste asteroïdengordel vliegen (tussen Mars en Jupiter), en vervolgens in de daaropvolgende jaren zeven Trojaanse asteroïden.

De laatste “hoewel ze zich in een zeer smal gebied van de ruimte bevinden, zijn ze erg verschillend van elkaar”, zei Hal Levison, hoofdonderzoeker van deze missie bij Southwest Research, dinsdag tijdens een persconferentie. . “Ze hebben bijvoorbeeld heel verschillende kleuren, sommige grijs, sommige rood.”

Eén theorie is dat het zich buiten de baan van Jupiter heeft gevormd voordat het daarheen werd getrokken, en dat deze kleuren hun oorsprong weerspiegelen.

“Wat Lucy ook ontdekt, het zal ons essentiële aanwijzingen geven over hoe ons zonnestelsel is gevormd”, zegt Laurie Gleese, directeur planetaire wetenschappen bij NASA.

Het schip zal de geselecteerde objecten benaderen vanaf een afstand van slechts 400 tot 950 kilometer.

Met drie wetenschappelijke instrumenten aan boord en een grote antenne willen onderzoekers de geologie en samenstelling van deze asteroïden bestuderen, evenals hun exacte dichtheid, massa en grootte.

De voortstuwing van het ruimtevaartuig Atlas V-raket is gepland om op 16 oktober op te stijgen vanuit Florida.

READ  Ontdek deze spannende quiz die je neuronen in minder dan 28 seconden test!

De totale kosten van de missie, inclusief 12 jaar operatie, bedragen $ 981 miljoen.

Rich Lieb, Lucy’s programmamanager, zei dat het schip is gebouwd door Lockheed Martin en “een waar kunstwerk” is.

Het omvat meer dan drie kilometer kabel en vooral enorme zonnepanelen, die end-to-end zijn gelegd, zo hoog als een gebouw van vijf verdiepingen.

Het ruimtevaartuig zal het eerste door zonne-energie aangedreven ruimtevaartuig zijn dat zich ver van de zon waagt, en zal meer asteroïden waarnemen dan enig ander ruimtevaartuig ervoor.

De expeditie heet Lucy, verwijzend naar het fossiel Australopithecus dat in 1974 in Ethiopië werd ontdekt en dat hielp licht te werpen op de menselijke evolutie – NASA wil hier graag licht werpen op de evolutie van het zonnestelsel.

De onderzoekers die dit skelet vonden, luisterden op dat moment naar het Beatles-nummer “Lucy in the Sky with Diamonds”. In een oogwenk werd het officiële logo van de NASA-missie getekend in de vorm van een diamant.