Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA kent SpaceX een contract toe om naar de maan te gaan

Geplaatst op 16 april 2021, 21:34 uurBijgewerkt op 17 april 2021, 01:04 uur

Elon Musk is op de maan geland. Ten koste van Jeff Bezos. Zijn bedrijf SpaceX won een contract van NASA om de sonde te bouwen die astronauten naar de volgende missie naar de maan zal brengen. En dat maakte het Amerikaanse ruimteagentschap vrijdag bekend en bevestigde dat Informatie van de “Washington Post”

In tegenstelling tot wat gebruikelijk is, gunde NASA dit contract ter waarde van $ 2,9 miljard aan één bedrijf, terwijl het vaak onderaannemers selecteert om de risico’s te minimaliseren. Een bewijs van het vertrouwen dat u in SpaceX stelt.

Er waren drie kandidaten in de race. SpaceX concurreerde met Dynetics, een fabrikant uit Alabama, en een alliantie onder leiding van Blue Origin, Jeff Bezos, die zich omringde met de reuzen Lockheed Martin, Northrop Grumman en Draper.

Onbesliste tests

Voor dit contract bood SpaceX een goedkopere oplossing dan zijn concurrenten, met zijn herbruikbare Starship-ruimtevaartuig. Theoretisch ontworpen om een ​​groot aantal mensen de ruimte in te vervoeren, kan het op hemellichamen landen en dan terugkeren naar de aarde. Er zijn al verschillende tests uitgevoerd met prototypes van de SpaceX-basis in Texas, die Je was niet echt succesvol De Federal Aviation Administration heeft een lopend onderzoek naar de oorzaken van deze storingen. Maar Elon Musk is van plan het dit jaar opnieuw te proberen met een nieuwe, verbeterde machine. Dit zal de maansonde zijn, die de baan met de maanaarde zal verbinden en die het apparaat, bestaande uit een SSL-draagraket en Orion-capsule, zal voltooien. De bemanning zal uit vier personen bestaan, van wie er twee in het ruimtevaartuig zitten om de maan te verkennen.

READ  Naast AI dankt ChatGPT-chatbot zijn vaardigheden aan het praten met mensen

SpaceX werkt al samen met NASA. Het bedrijf van Elon Musk leidde zijn astronauten op twee missies naar het internationale ruimtestation ISS. Een ander vliegtuig, waaraan de Fransman Thomas Pesquet zal deelnemen, zal aanstaande donderdag vertrekken vanuit Florida.

Voor Jeff Bezos en Blue Origin is de klap zwaar. Een van de doelen van de Amazon-baas bij het opzetten van het bedrijf was om terug te keren naar de maan, en hij heeft altijd gezegd dat hij gefascineerd was door foto’s van Neil Armstrong en Buzz Aldrin als kind.

Uitstaande kredieten

De Amerikanen zijn van plan terug te keren naar de maan en ze te hebben Implementeerde het Artemis-programma Slagen. De regering-Trump, die dit programma heeft gelanceerd, heeft een doel gesteld voor 2024, maar zijn opvolger geeft er de voorkeur aan niet door te gaan met een deadline, vooral omdat er nog geen besprekingen moeten plaatsvinden in het Congres om de fondsen veilig te stellen. Parlementariërs stemden voor $ 850 miljoen aan kredieten voor dit jaar, wat ver verwijderd is van de $ 3,3 miljard die NASA nodig acht om het doel voor 2024 te bereiken. In de begrotingsraming stelde de Biden-administratie voor NASA een budget voor van $ 24,7 miljard, een stijging van 6,3%, inclusief een verlenging van 325 miljoen dollar voor Artemis. “Als we alle stappen nemen, hebben we een kans voor 2024”, zegt Steve Goerchek, waarnemend NASA-beheerder.

Het zou de eerste keer zijn dat mannen naar de maan gaan, sinds de laatste Apollo-missie in 1972.