Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA kiest SpaceX voor zijn volgende missie naar de maan

Vorig jaar stuurde Elon Musk als eerste met succes een team aan boord van het internationale ruimtestation ISS.

NASA heeft SpaceX, een bedrijf van Elon Musk, gekozen voor zijn volgende bemande missie naar de maan, maakte de US Space Agency vrijdag (16 april) bekend.

Vandaag ben ik zo opgewonden, en we zijn allemaal erg verheugd om onze SpaceX-beurzen aan te kondigen om het Lunar Landing System te ontwikkelen.Lisa Watson Morgan, hoofd van dit programma bij NASA, zei.

Vorig jaar stuurde Elon Musk als eerste met succes een team aan boord van het internationale ruimtestation ISS. SpaceX demonstreerde de Starship-raket, die is ontworpen om een ​​grote bemanning en lading te vervoeren voor reizen in de diepe ruimte, die rechtop kan landen. Prototypes van de raket worden momenteel getest in Texas, maar alle vier vliegpogingen zijn geëindigd in een explosie.

Een man zette in 1972 voor het laatst voet op de maan met het Apollo-programma. NASA wil daar terugkeren en een permanente aanwezigheid vestigen met een maanruimtestation, om nieuwe technologieën te testen die de weg effenen voor een bemande missie naar Mars.

READ  Waarom verbruikt een lichte elektrische auto soms meer dan een zware