Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Op Google Earth is het nu mogelijk om 37 jaar terug te gaan

Sinds donderdag maakt de app het mogelijk om terug in de tijd te gaan door beelden te vergelijken die sinds 1984 door satellieten zijn gemaakt.

Hoe is het Aralmeer sinds de jaren tachtig opgedroogd? Hoe ziet de ontwikkeling van een gigantische Chinese stad eruit van 1984 tot heden? Wat is de impact van de opwarming van de aarde op de Columbia-gletsjer in Alaska? Al deze vragen die u zich kunt stellen, worden beantwoord dankzij de nieuwe “Timelapse” -optie. Het is ontwikkeld door Google Earth En sinds donderdag 15 april online beschikbaar.

Om Timelapse bij te werken, heeft het bedrijf gevestigd in de buurt van San Jose, Californië, de afgelopen 37 jaar miljoenen satellietbeelden gecombineerd. ​Om Timelapse-animatie in Google Earth te integreren, hebben we meer dan 20 miljoen satellietbeelden verzameld die tussen 1984 en 2000 zijn gemaakt. Google Dr. legt uitIn zijn persberichtIn totaal kostte het meer dan 2 miljoen uur aan verwerking op duizenden apparaten in Google Cloud om 20 petabytes aan satellietbeelden op te nemen en deze om te zetten in een mozaïek van 4,4 terapixel-video (het equivalent van 530.000 4K-video’s!)

Visueel bewijs

Om door Timelapse te navigeren, kunt u met de tijdlijn de jaren scannen, van 1984 tot 2020. Het is mogelijk om overal ter wereld te komen, maar Google biedt enkele hoogtepunten, zoals de bouw van de Bay Bridge in San Francisco (Californië), de snelle groeiende stad Dubai (VAE)) En de oprichting van Berlin Airport (Duitsland). Het is ook mogelijk om in de video’s toegang te krijgen tot 3D-weergaven van deze ontwikkelingen Op deze pagina.

READ  Met Timelapse gaat Google Earth bijna veertig jaar terug met het transformeren van de aarde in satellietbeelden

Google werkte in het bijzonder samen met experts van Carnegie Mellon University om deze technologie te creëren. Het bedrijf vertrouwde op open data van NASA en zijn Landsat-programma van het US Institute of Geological Studies, maar ook op het Copernicus-programma van de Europese Unie met zijn Sentinel-satellieten. Met deze nieuwe tool wil Google het bewustzijn vergroten over opwarming van de aarde, verstedelijking en ontbossing. ​Visuele aanwijzingen kunnen discussies beter oplossen dan woorden, en complexe boodschappen overbrengen op zoveel mogelijk mensenGoogle zei in een persbericht.