Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Als u lege stoelen achterlaat in vliegtuigen, verkleint u het risico van blootstelling aan Covid-19 – de avondeditie van Ouest-France

Geschreven door Nicholas Hasson-Faure

Amerikaanse onderzoekers hebben zojuist een studie gepubliceerd over het risico van blootstelling aan het Coronavirus per vliegtuig. Dit daalt sterk als de stoelen leeg worden gelaten om inzittenden weg te houden in de cabine.

De afstand tussen passagiers in het vliegtuig kan het risico op blootstelling aanzienlijk verminderen Covid-19​ Dit is in wezen de conclusie Een studie door onderzoekers van de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention (CDC) en Kansas State University, en ze werden gepubliceerd op woensdag 14 april 2021. Een lege stoel achterlaten tussen twee reizigers zou een bijzonder effectieve maatregel zijn, zeggen ze.

Om tot deze conclusie te komen, vertrouwden Amerikaanse wetenschappers op een eerste studie uit 2017, waarin werd gekeken naar hoe het virus zich in de cabine verspreidt.

Op basis van dit werk hebben ze de aerosolverspreiding gemodelleerd die wordt uitgestoten door passagiers die besmet waren met Covid-19, die zich nog in het vliegtuig bevonden. Vervolgens bestudeerden de onderzoekers de risico’s van blootstelling aan het Corona-virus voor verschillende passagiers van het apparaat, afhankelijk van de mate van vulling van de cabine en de afstand tussen passagiers.

Aanzienlijke vermindering van het blootstellingsrisico

Amerikaanse wetenschappers stellen zich dus een scenario voor waarin veel mensen die besmet zijn met het Coronavirus in verschillende rijen van drie stoelen naast elkaar zitten.

Amerikaanse wetenschappers zijn geïnteresseerd in het transport van aërosolen door een persoon die besmet is met het Covid-19-virus in de cabine van een vliegtuig. (Illustratieve foto: Suhyeon Choi / Unsplash)

Ze hebben eerst de risico’s van blootstelling aan Covid-19 gemodelleerd in een configuratie waarin alle stoelen bezet zijn: passagiers die besmet waren met het Coronavirus werden aan het einde van of in het midden van de rij geplaatst.

READ  De James Webb-telescoop detecteert voor het eerst koolstofdioxide in de atmosfeer van een exoplaneet

Vervolgens bestudeerden de onderzoekers dezelfde blootstellingsrisico’s in een andere configuratie, met de middelste stoel vrij van de rij.

Het resultaat is, volgens deze modellen, dat het leeg laten van de middenruimte dit blootstellingsrisico van 23% naar 57% verkleint, afhankelijk van de verschillende gebruikte modellen, vergeleken met de configuratie waarin het vliegtuig vol zit en alle stoelen bezet zijn.

Het risico is extreem laag wanneer alle passagiers zijn gemaskeerd

Een reden voor deze trend is dat in dit scenario niemand naast een besmette persoon zit. “In termen van blootstelling aan virussen, hoe beter altijd. Byron Jones, een werktuigbouwkundig ingenieur aan de Kansas State University en een van de hoofdauteurs van de studie, vat het samen in het Amerikaanse dagblad New Yorkse tijden Dit geldt overal: in vliegtuigen, in de bioscoop, in restaurants … ”

Amerikaanse wetenschappers benadrukken dat deze studie de risico’s van blootstelling aan Covid-19 verhoogt, niet de risico’s van besmetting. Er moet ook worden opgemerkt dat dit werk is gebaseerd op gegevens die geen rekening houden met het dragen van een masker, wat verplicht is bij het reizen met het vliegtuig.

Een onderzoek door wetenschappers van het Amerikaanse leger heeft aangetoond dat het risico op besmetting met Covid-19 in het vliegtuig laag is als alle passagiers worden gemaskeerd. Hier, een vliegtuig op de landingsbaan van de luchthaven van Caïro, Egypte, in juni 2020 (illustratieve foto: Khaled Desouky / AFP)

aan het studeren “Het laat zien dat het mogelijk is om het risico op blootstelling te verminderen, zelfs zonder masker, wat indrukwekkend is” Merkt Robert Glatter op, een spoedarts uit New York, VS, die wordt geïnterviewd door de American Daily USA Today ​ Hij bevestigt dat dit betekent dat deze risico’s lager zullen zijn bij gebruik van het masker door iedereen en de afstand van de inzittenden.

READ  Garmin Epix Gen 2 Test: Amoled-display in dienst van een zeer compleet sporthorloge

Een studie door wetenschappers van het Amerikaanse leger En publicatie in oktober 2020 laat ook zien dat de kans op besmetting in een vliegtuig waar alle passagiers te allen tijde maskers dragen erg laag is.