Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

NASA bevestigt dat de astronauten die door Boeing naar het Internationale Ruimtestation zijn vervoerd daar “niet vastzitten”.

NASA bevestigt dat de astronauten die door Boeing naar het Internationale Ruimtestation zijn vervoerd daar “niet vastzitten”.

NASA wil gerustgesteld worden. De twee astronauten die drie weken geleden bij het International Space Station (ISS) aankwamen aan boord van Boeings nieuwe Starliner-ruimtevaartuig zijn er niet. “Verboden”en de Amerikaanse ruimtevaartorganisatie steunde het op vrijdag 28 juni, ook al wordt de terugkeerdatum van de capsule nog steeds uitgesteld en hangt nu af van de analyse van nieuwe tests.

Deze tests hebben met name betrekking op problemen die zich voordoen tijdens het vliegen op de stuwraketten van de capsule toen deze het internationale ruimtestation naderde om daar aan te meren. Er zullen grondtests worden uitgevoerd op soortgelijke stuwraketten om de ruimteomgeving na te bootsen en de oorzaak van het probleem beter te begrijpen. Deze tests zouden ongeveer twee weken duren en er zal pas een datum voor terugkomst worden vastgesteld.

“Butch en Sonny zitten niet vast in de ruimte.”Steve Stich, een hoge NASA-functionaris, bevestigde dit tijdens een ongewoon gespannen persconferentie. Het terugbrengen van de auto niet “knijpen”, hij voegde toe. Astronauten Butch Wilmore en Sonny Williams zouden aanvankelijk iets meer dan een week in het vluchtlaboratorium doorbrengen. Dit bracht de Amerikaanse pers ertoe zich af te vragen of de astronauten momenteel geen mogelijkheid meer hadden om terug te keren.

Lees ook | Twee astronauten, vervoerd door Boeing’s Starliner-ruimtevaartuig, kwamen het internationale ruimtestation binnen

“Verzamel meer gegevens”

Zij zijn niet “Ze zitten niet vast op het Internationale Ruimtestation, de bemanning is niet in gevaar.”Hij had ook kritiek op Mark Nappi, een senior directeur bij Boeing. “Het is erg pijnlijk om te lezen wat er allemaal rondgaat. We hebben tot nu toe een hele goede testvlucht gehad en er wordt behoorlijk negatief over nagedacht.”Hij klaagde. ‘We kunnen de Starliner op elk moment brengen.’Hij stond erop. Maar “Wij begrijpen het niet goed genoeg (Problemen die ik tegenkwam) Om het permanent te repareren, dus de enige manier om het te doen is door er tijd voor te nemen.” En “Verzamel meer gegevens”.

Naast de stuwraketten is er nog een anomalie die de Starliner treft, een nieuw voertuig dat tien jaar geleden door NASA werd besteld om te dienen als ruimtetaxi die astronauten naar het internationale ruimtestation vervoert. NASA en Boeing onderzoeken nog steeds de oorzaak van het tijdens de vlucht ontdekte heliumlek. Helium is niet brandbaar, maar wordt gebruikt in het voortstuwingssysteem. Volgens de ruimtevaartorganisatie heeft het ruimtevaartuig echter nog steeds voldoende helium om terug te keren.

READ  Overschatte beoordelingen van bouwers, volgens een vereniging

De missie, die Boeing jaren achter op schema uitvoerde, is de eerste voor een bemande Starliner en is noodzakelijk voor de capsule om NASA-certificering te verkrijgen en vervolgens met reguliere operaties te kunnen beginnen. Ondertussen zijn NASA-astronauten dankzij SpaceX-schepen al vier jaar lid van het Internationale Ruimtestation.

Lees ook | Boeing slaagde erin een Starliner-capsule naar het internationale ruimtestation te lanceren

De wereld met Agence France-Presse

Hergebruik deze inhoud