Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ondanks het uitstel bevestigt NASA dat de astronauten die door Boeing naar het internationale ruimtestation zijn vervoerd daar niet “vastzitten”.

Begin juni vervoerde Boeing twee astronauten aan boord van zijn Starliner-ruimtevaartuig naar het internationale ruimtestation.
Missie volbracht voor deze nieuwe ruimtetaxi, de eerste bemande vlucht.
Maar technische afwijkingen verhinderen nu dat de bemanning naar de aarde terugkeert, en de vertragingen lopen op.

De twee astronauten die drie weken geleden bij het internationale ruimtestation aankwamen aan boord van Boeings nieuwe Starliner-ruimtevaartuig zijn er niet. “Verboden”NASA betoogde vrijdag, zelfs als de terugkeerdatum van de capsule nog steeds wordt uitgesteld en nu afhangt van de analyse van nieuwe tests.

Deze tests hebben met name betrekking op problemen die zich voordoen tijdens het vliegen op de stuwraketten van de capsule toen deze het Internationale Ruimtestation (ISS) naderde om daar aan te meren.

Frankrijk Persbureau

Ze zitten niet vast op het internationale ruimtestation en de bemanning is niet in gevaar

Mark Nappi, senior directeur bij Boeing

Er zullen grondtests worden uitgevoerd op soortgelijke stuwraketten om de ruimteomgeving na te bootsen en de oorzaak van het probleem beter te begrijpen. Deze tests zouden ongeveer twee weken duren en er zal pas een datum voor terugkomst worden vastgesteld.

“Butch en Sonny zitten niet vast in de ruimte.”Steve Stich, een hoge NASA-functionaris, bevestigde dit tijdens een ongewoon gespannen persconferentie. Het terugbrengen van de auto niet “Druk op”, hij voegde toe. De astronauten, Butch Wilmore en Sonny Williams, zouden aanvankelijk iets meer dan een week in het vluchtlaboratorium doorbrengen. Dit bracht de Amerikaanse pers ertoe zich af te vragen of de astronauten momenteel geen mogelijkheid meer hadden om terug te keren.

Zij zijn niet “Ze zitten niet vast op het Internationale Ruimtestation, de bemanning is niet in gevaar.”Hij had ook kritiek op Mark Nappi, een senior directeur bij Boeing. “Het is heel pijnlijk om te lezen wat er in omloop is. We hebben een hele goede testvlucht gehad “Zelfs nu wordt er op een vrij negatieve manier naar gekeken.”Hij klaagde.

Neem de tijd om “meer data” te verzamelen

‘Wij kunnen brengen Starliner “Op elk moment”Hij stond erop. Maar “We begrijpen[de problemen die we tegenkwamen, noot van de redactie]niet goed genoeg om ze permanent op te lossen, dus de enige manier om dat te doen is door er de tijd voor te nemen.” En “Verzamel meer gegevens”.

Naast de voortstuwingsapparatuur is er nog een anomalie die de Starliner treft, een nieuw voertuig dat tien jaar geleden door NASA werd besteld om te dienen als ruimtetaxi die astronauten naar het internationale ruimtestation zal vervoeren. NASA en Boeing zijn nog steeds op zoek naar de oorzaak van het heliumlek dat tijdens de vlucht is ontdekt. Helium is niet brandbaar, maar wordt gebruikt voor het voortstuwingssysteem. Volgens de ruimtevaartorganisatie heeft het ruimtevaartuig echter nog steeds voldoende helium om terug te keren.

  • Lees ook

    Ruimtevaart: Een nieuwe klap voor de Europese Ariane 6-raket, en deze wrijft in de handen met SpaceX

De missie, die Boeing jaren achter op schema uitvoerde, is de eerste voor een bemande Starliner en is noodzakelijk voor de capsule om NASA-certificering te verkrijgen en vervolgens met reguliere operaties te kunnen beginnen. Ondertussen zijn NASA-astronauten dankzij SpaceX-schepen al vier jaar lid van het Internationale Ruimtestation.


SG met AFP

READ  Het draait allemaal om het "ontroerende" bezoek van deze komeet, na 50.000 jaar afwezigheid