Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na ‘SFAM’ is dit het adres dat u in uw accounts moet verifiëren

Na ‘SFAM’ is dit het adres dat u in uw accounts moet verifiëren

Veel mensen hebben mysterieuze schulden op hun bankrekeningen zien verschijnen. Een berucht bedrijf is verantwoordelijk.

De SFAM-saga blijft de krantenkoppen halen. Ondanks de gerechtelijke liquidatie tegen het bedrijf, na beschuldigingen van ‘misleidende handelspraktijken’, gaan de ongerechtvaardigde kortingen vandaag de dag onder een andere naam door. Veel internetgebruikers melden hun tegenslagen zelfs op het sociale netwerk X (voorheen Twitter) en op recensiesites zoals Trustpilot. Ze zagen allemaal onverklaarde schulden op hun bankafschriften staan, dit keer niet luidend in SAS SFAM of SAS SFAM-SFAM, maar onder een andere naam.

Bedragen van 38 euro hier, 59 euro daar… Sommige internetgebruikers zeggen dat ze tussen de 90 en 140 euro per maand zijn verduisterd. Soms blijven deze gaten maanden, zelfs jaren bestaan, zonder dat de slachtoffers het weten. Uiteindelijk kan de rekening oplopen tot enkele duizenden euro’s.

De oorsprong van deze inhoudingen is Info Presse, een bedrijf dat abonnementen aanbiedt op zowel gedrukte als digitale kranten. Sinds de overname in november 2023 door SFK Group, de houdstermaatschappij van Indexia (voorheen SFAM), beweren verschillende klanten dat ze tegen hun wil zijn onderschreven.

Vaak zijn dit voormalige Info Presse-klanten die hun bestaande abonnement hebben opgezegd. Hun persoonlijke gegevens werden echter gebruikt om hen, zonder hun toestemming, opnieuw te abonneren op een nieuw aanbod. Andere actieve Info Presse-abonnees hebben hun pakket laten wijzigen zonder hen hiervan vooraf op de hoogte te stellen. Zo zitten sommigen met een ‘telefoonpakket’ met daarin een iPhone en accessoires ter waarde van 50 euro per maand, plus een pakket digitale tijdschriften voor 10 euro per week.

READ  Een HR-manager, die een geheime relatie had met een collega, werd ontslagen wegens ernstig wangedrag

Volgens de verzamelde getuigenissen worden de mensen die door deze inhoudingen worden getroffen, niet op de hoogte gebracht door Info Presse: noch per e-mail, noch per sms, noch per post, laat staan ​​per factuur. Niets suggereert dat u een abonnement moet nemen en een reguliere SEPA-domiciliëring bij uw bankinstelling moet instellen. In de ogen van de wetgeving kan deze praktijk, indien bevestigd, als illegaal worden beschouwd. Volgens artikel 1128 van het Burgerlijk Wetboek “moeten professionals de toestemming van de cliënt verkrijgen alvorens de overeenkomst uit te voeren of te wijzigen.”

Deze schulden zijn gemarkeerd met INFO PRESSE SAS of PACK TELEPHONIE. In geval van onrechtmatige korting dient u eerst een minnelijke oplossing te zoeken door contact op te nemen met de Klantenservice van Info Presse. In geval van mislukking is het raadzaam om het bedrijf op het platform te melden SignaalConso Vraag uw bankinstelling om de schuld stop te zetten door bezwaar in te dienen.

Ten slotte zijn er verschillende beroepsmogelijkheden om te proberen bedragen terug te vorderen die ten onrechte zijn ingenomen. Als er een ongeoorloofde wijziging aan het bestaande contract wordt aangebracht, is het mogelijk om uw bank te vragen om zonder toestemming opgenomen bedragen terug te betalen, binnen 8 weken vanaf de datum van afschrijving. Bij volledige afwezigheid van het contract wordt deze termijn verlengd tot 13 maanden. Om bezwaar te maken tegen het verbod moet Info Presse bewijzen dat de toestemming van de klant is verkregen. Anders heeft het bedrijf niet het recht om geld op te nemen.