Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een tweede vlucht van Air France werd binnen drie dagen omgeleid vanwege een ‘hete geur’

Een tweede vlucht van Air France werd binnen drie dagen omgeleid vanwege een ‘hete geur’

Air France Boeing 777.
Christophe Archambault/AFP

De luchtvaartmaatschappij bevestigde dat het vliegtuig, dat Los Angeles met de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs verbond, “na vier uur vliegen in Montreal landde”.

De tweede Air France-schrik in een paar dagen. Een Boeing 777-200 die van Los Angeles naar de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs vloog, moest donderdagavond een noodlanding maken. De luchtvaartmaatschappij legt uit dat het vliegtuig is “Ik landde in Montreal na een vlucht van vier uur.” na “hete geur” Ik voelde het in het vliegtuig. Het Franse bedrijf zorgt ervoor dat de landing en afhandeling van passagiers volgens specificaties gebeurt “Procedures van de fabrikant, instructies van Air France en voorzorgsbeginsel”. Op X (voorheen Twitter) zijn foto’s te zien van brandweerlieden op de landingsbaan. Afgelopen dinsdag maakte een Boeing 787-900 van het Franse bedrijf – dat aanvankelijk van Parijs naar Seattle (Verenigde Staten) vloog – om dezelfde reden een noodlanding in Iqaluit, Canada, voordat deze door monteurs werd onderzocht.

Vervoerde 315 passagiers

Over het incident van donderdag geeft de luchtvaartmaatschappij dit aan “Het vliegtuig landde om 22.13 uur zonder problemen en volkomen veilig. De procedure omvat de ontvangst van passagiers door brandweerlieden. Ze werden snel afgezet en konden hun spullen ophalen. Er waren ongeveer 315 passagiers aan boord van vlucht AF21 “Herhuisvesting en voeding.” Echter nog steeds op de

De Amerikaanse Civil Aviation Agency (FAA) heeft maandag de opening aangekondigd van een onderzoek tegen Boeing om te bepalen of de vliegtuigfabrikant de vereiste inspecties van zijn iconische 787-vliegtuig heeft uitgevoerd. “Dreamliner”.

Air France is niet het enige bedrijf dat deze week ongelukken heeft gehad met de vloot van het Amerikaanse bedrijf Boeing. Op woensdag 8 mei werd in Istanbul een FedEx-vrachtvliegtuig dat arriveerde vanaf de luchthaven Charles de Gaulle in Parijs gedwongen te landen zonder voorwiel, en de deur van het landingsgestel ging niet open. Er zijn geen gewonden te melden, maar het is onwaarschijnlijk dat de indrukwekkende foto’s enige schade aan de reputatie van Boeing zullen toebrengen. De volgende dag rende een vliegtuig van Air Senegal, op weg naar Mali, van de landingsbaan, waarbij elf mensen gewond raakten, van wie vier ernstig, op de internationale luchthaven Dias bij Dakar. Vrijdag gaven de Senegalese autoriteiten aan een onderzoek te zijn geopend om de oorzaken van het ongeval met een Boeing 737-300 vast te stellen.

READ  Smic stijgt 'vanaf komende zomer' met zo'n 25 euro per maand

” data-script=”https://static.lefigaro.fr/widget-video/short-ttl/video/index.js” >