Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

New York, San Francisco, Tokio, Parijs… Welke steden ter wereld hebben het grootste aantal miljardairs?

New York, San Francisco, Tokio, Parijs… Welke steden ter wereld hebben het grootste aantal miljardairs?

New York City, bovenaan de ranglijst, telt alleen al 60 miljardairs.
Michael M. Santiago/AFP

Henley and Partners heeft een ranglijst gepubliceerd van de 50 wereldsteden met het hoogste aantal miljardairs. Als Aziatische steden voorop lopen, hebben Europese en Amerikaanse steden nog steeds de overhand.

Echte jacht op grote rijkdom. Adviesbureau Henley & Partners heeft zojuist een onderzoek gepubliceerd waarin de mondiale steden worden geïdentificeerd waar de kans het grootst is dat u miljardairs ontmoet. Om deze ranglijst te bepalen, gebruikte het Zwitserse bedrijf gegevens van vermogensonderzoeksbureau New World Wealth. Het individuele vermogen wordt bepaald op basis van beursgenoteerde bedrijfsbezit, kasbezit en schuldenvrij residentieel vastgoed.

De Verenigde Staten blijven het favoriete land van de rijken. Alleen al New York telt 60 miljardairs, wat iets minder is dan in de omgeving van San Francisco en het beroemde Silicon Valley. Bijna zestig miljardairs hebben zich in deze bakermat van de mondiale technologie gevestigd. Los Angeles trekt ook grote portemonnees aan. Maar steeds meer miljonairs ontvluchten de hoofdsteden aan de oost- en westkust om hun toevlucht te zoeken in de steden van de wereld. “zonnegordel” Amerikaans (Miami, Dallas, Austin).

Frankrijk trekt de rijken aan, van Parijs tot Nice

Als de Verenigde Staten hun voorkeurspositie behouden, zal Azië niet buiten beschouwing worden gelaten. Binnen tien jaar is het aantal Chinese miljonairs dramatisch gestegen. Er zijn nu 125.600 in Peking en 123.400 in Shanghai. In Hangzhou, een stad in het oosten van China die gespecialiseerd is in nieuwe technologieën, is het aantal miljonairs tussen 2013 en 2023 met 125% toegenomen. Het is mogelijk dat het aantal grote fortuinen in de toekomst zal afnemen, als gevolg van de vertraging van de Chinese economie .

READ  Spaarboeken: hier is de post die u niet mag vergeten om belastingen te vermijden!

Er is al een daling van het aantal miljonairs in Japan waargenomen. De twee belangrijkste steden, Tokio en Osaka, hebben de afgelopen tien jaar respectievelijk 5% en 12% van hun miljonairs verloren. Singapore is qua zaken liberaler dan China en blijft een paradijs voor mondiale rijkdom: ongeveer dertig miljardairs wonen samen op dit eiland van 719 vierkante kilometer. Ook in Azië boekt India opmerkelijke vooruitgang. Mumbai en Delhi herbergen meer miljonairs dan in 2013.

Europa handhaaft zijn koers. Parijs en de regio volgen Londen op de zesde plaats op de ranglijst, met 165.000 miljonairs en 23 miljardairs. In theorie is één op de 74 inwoners van Ile-de-France miljonair. In het zuiden, Sahar “Franse riviera” Het loopt nog steeds: ruim 25.000 miljonairs hebben hun koffers tussen Nice en Eze geplaatst, waaronder 9 miljardairs. Elders op het continent presteerden ook Frankfurt, Zürich en Genève goed, hetzij vanwege de kracht van hun industriële structuur, de snelheid van hun financiële positie of de aantrekkingskracht van het bankgeheim.

Slachting van Moskouse miljonairs

Het Zwitserse bedrijf wijst ook op de aantrekkelijkheid van Australië, waar 4 steden op de lijst van de top 50 steden staan: Sydney, Melbourne, Perth en Brisbane. “De nabijheid van Azië, de hulpbronnenrijke economie en de hoge kwaliteit maken het tot een trekpleister voor rijke mensen van over de hele wereld.”. Er is echter geen spoor van Afrikaanse of Zuid-Amerikaanse steden in de ranglijst. “Geen enkele stad in Afrika of Zuid-Amerika vindt zijn plaats aan de top.”“, constateert het kabinet, waarbij de nadruk wordt gelegd op het potentieel van de hoofdsteden van Kenia en Zuid-Afrika.

READ  Valse adviseurszwendel veroorzaakt chaos, schokkende nieuwe zwendel!

Wereldwijd is het aantal miljonairs de afgelopen tien jaar dramatisch gestegen. Een hausse die kan worden verklaard door de sterke prestaties van de financiële markten, ondanks de schok van de gezondheidscrisis, en de geleidelijke verlichting van de inflatiedruk. De Oekraïense invasie van Rusland destabiliseerde de Russische oligarchen. Moskou zakte naar de 37e plaats op de wereldranglijst, met iets meer dan 30.000 miljonairs en slechts 20 miljardairs. Dit betekent een daling van 24% in tien jaar tijd.