Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Boeing gaat achteruit, maar de CEO wil een stijging van 45%

Boeing gaat achteruit, maar de CEO wil een stijging van 45%

David Calhoun zou zijn compensatie voor 2023 kunnen zien stijgen naar $32,8 miljoen, ondanks een jaar gekenmerkt door technische incidenten en aanzienlijke financiële verliezen voor Boeing. Dit bedrag vertegenwoordigt een stijging van 45% ten opzichte van het voorgaande jaar, toen het $22,8 miljoen ophaalde.

Controversiële salarisverhoging

Details van deze compensatie omvatten een basissalaris van $ 1,4 miljoen en De aandelentoekenningen bedragen ongeveer $30 miljoenDeze beslissing werd genomen door de Raad van Bestuur, ondanks de gemengde prestaties van het bedrijf.

Deze merkbare stijging komt in de context van: Boeing leed in het eerste kwartaal een verlies van ongeveer $4 miljard, voornamelijk doordat de deur van een 737 MAX van Alaska Airlines werd afgescheurd, resulterend in een reeks onderzoeken en financiële compensatie. De ongevallen troffen ook andere modellen, zoals de 787 en 777, die voorheen bekend stonden om hun betrouwbaarheid.

Boeing zit in de problemen

De vergoeding van David Calhoun staat onder verdere kritiek nadat deze werd aanbevolen door ISS, een groot adviesbureau voor aandeelhouders. Dit voorstel werd tijdens de Algemene Vergadering van 17 mei verworpen. Het bureau bekritiseert in het bijzonder de stijging die gepaard gaat met anciënniteit en buitensporige uitgaven voor het gebruik van privéjets, die worden geschat op $515.000 per jaar, een bedrag dat veel hoger is dan de gemiddelde S&P 500-manager.

Goedkeuring van de vergoeding van Calhoun zal afhangen van de stemmen van de grote aandeelhouders, waaronder fondsbeheerders Vanguard, Newport en BlackRock, die een leidende rol spelen in de interne politiek van Boeing. Deze stemming komt Calhoun kondigde zijn plannen aan om later dit jaar af te tredenwaardoor een bedrijf achterblijft dat worstelt met uitdagingen op het gebied van financiële zekerheid en stabiliteit.

READ  Universele oplader binnenkort in Frankrijk

Terwijl Boeing zijn imago probeert te herstellen, vooral door in 2023 betere financiële resultaten aan te kondigen in vergelijking met voorgaande jaren en een recordaantal bestellingen voor commerciële vliegtuigen in december, blijft de kwestie van de beloning van zijn leidinggevenden een gevoelig onderwerp. Het weerspiegelt de spanning tussen de noodzaak om aantrekkelijke prikkels voor het senior management te behouden en de noodzaak van verantwoording aan belanghebbenden en de publieke opinie, vooral in een context waarin de veiligheid van passagiers en de betrouwbaarheid van vliegtuigen op het spel staan.