Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na het ontheiligen van de Koran roept Al-Azhar op tot een boycot van Zweedse en Nederlandse producten

Na het ontheiligen van de Koran roept Al-Azhar op tot een boycot van Zweedse en Nederlandse producten

Al-Azhar, een van Egypte’s meest prestigieuze soennitische islamitische instellingen, riep woensdag op tot een “boycot van Zweedse en Nederlandse producten” na de ontheiliging van de Koran door extreemrechtse activisten dit weekend in Zweden en Nederland.

Als onderdeel van een door de Zweedse politie geautoriseerde demonstratie nabijAmbassade Uit Turkije heeft de Zweeds-Deense extreemrechtse Rasmus Paludan zaterdag een kopie van de koran verbrand. Zondag Nederlandse leider van de islamofobiebeweging pegida Die alleen werd gefilmd terwijl ze pagina’s uit een exemplaar van de koran scheurde in de buurt van het Nederlandse parlement, voordat ze erop stapte.

Maar volgens de NOS verhinderde de lokale politie hem het heilige boek van de moslims te verbranden. Deze twee gebeurtenissen veroorzaakten hevige protesten vanuit Ankara en vele hoofdsteden van de islamitische wereld, evenals demonstraties in Irak en Syrië. Pakistan en in Afganistan.

overtuigingen

In een persbericht, de onderneming soennitisch Het riep “moslims op om Nederlandse en Zweedse producten te boycotten”, en eiste “een passend antwoord aan de regeringen van deze twee landen (…) en hun voortdurende bescherming van verachtelijke en barbaarse misdaden in naam van” vrijheid van meningsuiting “.

Het Egyptische ministerie van Buitenlandse Zaken veroordeelde de twee operaties in verklaringen “krachtig” en sprak op de tweede maandag zijn “diepe bezorgdheid uit over de herhaling van dergelijke gebeurtenissen en de recente escalatie in een aantal Europese landen”.

Zweden roept op tot kalmte

Stockholm Van zijn kant hekelde hij dit “uiterst respectloze” gedrag, betuigde hij zijn “sympathie” met moslims en benadrukte hij dat de Zweedse grondwet verhinderde dat dit soort acties werd verboden. Dit was niet genoeg om Turkije tevreden te stellen, dat meer dan ooit vastbesloten is om de kandidatuur van Zweden voor het NAVO-lidmaatschap tegen te houden.

READ  Moeten we onze verschillende vaccinhiërarchie toeschrijven?

Maandag noemde Washington de boekverbranding De Koran Een “onsmakelijk” werk dat de “provocatie” en “opzettelijke wens om de lopende discussies over toetreding van Zweden en Finland tot de NAVO te beïnvloeden” en de “verzwakking” van de transatlantische eenheid aan de kaak stelt.

“Ik wil een werkdialoog hernieuwen met kalkoen “, hij vertelde hem eerste Minister De Zweed Ulf Christerson bekritiseerde dinsdag in een persconferentie de “provocateurs” die de Zweedse kandidatuur proberen te destabiliseren, en riep op tot “kalmte” in het licht van een “gevaarlijke” situatie.