Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Een van ’s werelds grootste ransomware-aanvalsnetwerken is offline gehaald

Een van ’s werelds grootste ransomware-aanvalsnetwerken is offline gehaald

Er was samenwerking voor nodig FBIEn Europol en de Duitse en Nederlandse politie om ze neer te halen. Donderdag kondigden de Amerikaanse en Duitse autoriteiten de ontmanteling aan van een van de belangrijkste aanvalsnetwerken in de regio ransomware In de wereld, die de “bijenkorf” wordt genoemd, worden ze beschuldigd van het aanvallen van zo’n 1.500 entiteiten in 80 landen. Gisteravond heeft het ministerie van Justitie een internationale ransomware-bende opgepakt die miljoenen dollars van zijn slachtoffers afperst of probeert af te persen, zei minister Merrick Garland op een persconferentie. Washington.

De criminele groep Hive werd voor het eerst ontdekt in juni 2021 en wordt ervan beschuldigd meer dan $ 100 miljoen aan losgeld te hebben verzameld. Na het infiltreren van een computersysteem versleutelen ransomware-hackers bedrijfsgegevens en eisen ze betaling om deze te ontgrendelen. Volgens bedrijven gespecialiseerd in Elektronische beveiligingHive ransomware, of “ransomware” in het Engels, is ingediend tegen Amerikaanse ziekenhuizen, de Duitse elektronicawinkelketen Telemarkt en de Indiase gigant Tata.

Hackers hebben ons gehackt.

De servers van de groep werden gehackt en de Federale Politie nam de controle over haar website over. donkere web Het is een deel van internet waar traditionele browsers niet naar verwijzen. “We zijn gehackt door hackers”, prees Lisa Monaco als nr. 2 van het Amerikaanse ministerie van Justitie. “Maandenlang,” zei ze, “helpen we slachtoffers terug te vechten tegen hun misbruikers en beroofden we het netwerk van zijn criminele winsten.”

In juni had de FBI met succes de netwerken van Hive gehackt en de coderingssleutel teruggevonden, die het in de daaropvolgende maanden aan slachtoffers over de hele wereld gaf, waardoor ze konden voorkomen dat ze $ 130 miljoen aan losgeld moesten betalen. De federale politie deelde ook kopieën van deze sleutel uit aan voormalige Hive-slachtoffers om hun gegevens volledig te herstellen.

READ  Het is zeer waarschijnlijk dat Covid-19 is veroorzaakt door een lek uit een Chinees laboratorium

“Helaas ontdekten we gedurende deze zeven maanden dat slechts 20% van de Hive-slachtoffers aangifte deed bij de politie”, klaagde de FBI-chef, terwijl hij alle bedrijven en entiteiten opriep om zo snel mogelijk contact op te nemen met zijn agenten in geval van een ongeval. “Aanvallend. Grond StuttgartIn Duitsland zei hij in een verklaring dat de operatie, genaamd “Dawnbreaker”, zijn oorsprong had in een onderzoek dat door zijn apparaten was geopend na aanvallen op bedrijven in de regio. Hij voegde eraan toe dat ze “niet zwichtten voor afpersing en de autoriteiten op de hoogte brachten”.

Udo Vogel, korpschef Reutlingen (ZuidwestDuitsland), geciteerd in het persbericht.