Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Meer dan veertig raketten gelanceerd door Rusland, waaronder twintig in de buurt van Kiev, werden onderschept door luchtafweergeschut

Meer dan veertig raketten gelanceerd door Rusland, waaronder twintig in de buurt van Kiev, werden onderschept door luchtafweergeschut

Catherine Colonna’s bezoek aan Odessa

De Franse minister van Buitenlandse Zaken Catherine Colonna brengt vandaag een bezoek aan Odessa. Ze arriveerde iets later dan verwacht vanwege het bombardement en werd ter plaatse begroet door haar Oekraïense tegenhanger, Dmytro Kuleba. Terwijl Duitsland en de Verenigde Staten dinsdag de verzending van zware tanks naar Kiev aankondigden, is deze reis, de vierde in Oekraïne voor het hoofd van de Franse diplomatie, bedoeld om de steun van Frankrijk te tonen, terwijl een nieuwe Russische aanval wordt gevreesd. “Het zeer voor de hand liggende doel voor Rusland is om vanaf de lente een positie te bereiken, de stoomregelaar te activeren en het effect van cijfers te gebruiken om het Oekraïense verzet te breken.”zoals ze zeggen in de voetnoot bij Ml colonna.

De Franse minister zou naar een opvangcentrum voor ontheemde Oekraïners uit de regio Kherson gaan. Site ondersteund door het Quai d’Orsay Crisis Centre en NGO’s (niet-gouvernementele organisaties) gefinancierd door Frankrijk. Ze zal op 14 januari een bezoek brengen aan de door Russische bombardementen verwoeste elektrische infrastructuur.

De minister zou ook een rondleiding moeten krijgen door de oude stad Odessa, die de dag ervoor was opgenomen op de UNESCO-lijst van werelderfgoed in gevaar. Ten slotte bezoekt u het hoofdkantoor van reders CMA CGM en Louis Dreyfus in de haven van Odessa, twee Franse groepen die betrokken zijn bij de export van Oekraïens graan, in het kader van de overeenkomst waarover deze zomer is onderhandeld onder auspiciën van de Verenigde Naties.

Kort na het uitbreken van de Russische invasie beschouwt Parijs Odessa, gelegen aan de oevers van de Zwarte Zee, nog steeds als een strategische stad: “Als het Ruslands doel is om Oekraïne echt alle toegang tot de zee te ontzeggen, dan zal het op een dag Odessa moeten bereiken, wetende dat het bovendien de toegangspoort is tot een nog sterkere destabilisatie van Moldavië, Roemenië en het Europese grondgebied als geheel. . »

De Franse minister zou over land naar Chişinău vertrekken om de president van Moldavië, Maia Sandu, te ontmoeten. Zij vliegt vrijdag naar Roemenië om daar onder meer het staatshoofd Klaus Iohannis te ontmoeten en de in het land gelegerde Franse troepen te bezoeken, samen met hun Roemeense en Nederlandse tegenhangers.

READ  Journalist kritisch over autoriteit gearresteerd

Philip Ricard