Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Donald Trump kan terugkeren naar Facebook en Instagram, kondigde Meta aan

Donald Trump kan terugkeren naar Facebook en Instagram, kondigde Meta aan

Hij zal kunnen terugkeren. Meta maakte woensdag bekend dat het na twee jaar een einde maakt aan de schorsing van Donald Trump op Facebook en Instagram sluit het uit volgen naar Capitool aanval 6 januari 2021.

“Het publiek moet kunnen horen wat politici zeggen, zodat ze weloverwogen beslissingen kunnen nemen”, zei Meta’s hoofd internationale zaken, Nick Clegg, in een verklaring.

Meta beweert dat het “waarborgen” heeft ingevoerd met “zware straffen” die van toepassing zullen zijn op “elke publieke figuur die wordt hersteld na een schorsing in verband met burgerlijke onrust”. Als hij de beschuldiging van Facebook schendt, worden zijn berichten verwijderd en kan hij worden geschorst voor een periode van een maand tot twee jaar “afhankelijk van de ernst van de overtreding”.

Tijdelijk exclusief voor Truth Social

Donald Trump slaat terug naar Truth Social en houdt vol dat hij nooit uit zijn ambt had mogen worden gezet: “Zoiets mag een zittende president nooit meer overkomen, of iemand anders die het niet verdient om gestraft te worden!” Hij beweert ook dat de toekomst van zijn Truth Social netwerk “onbeperkt”.

READ  Het British Museum wordt opgeschrikt door een ongelooflijke diefstalzaak, "chaos", herkent zijn hoofd

Het valt nog te bezien wanneer hij zal terugkeren naar Facebook of Twitter. Volgens documenten die aan de uitwisselingsautoriteiten zijn verstrekt, heeft Donald Trump een overeenkomst getekend die Truth Social een zes uur durende exclusiviteit geeft voor alle posts op sociale media. Deze overeenkomst is geldig tot 21 juni 2023, maar Donald Trump zou deze in theorie kunnen beëindigen “in geval van overmacht”. Wat er ook gebeurt, hij zou deze zomer terug moeten kunnen komen om de GOP-voorverkiezingen te lanceren.