Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na het coronavirus zorgen ‘opkomende virussen de laatste tijd voor zorgen bij wetenschappers’: wat te verwachten?

Na het coronavirus zorgen ‘opkomende virussen de laatste tijd voor zorgen bij wetenschappers’: wat te verwachten?

Twee jaar lang heeft de gezondheidscrisis onze gewoonten over de hele planeet verstoord. Maar volgens veel specialisten kunnen andere epidemieën van het virus de komende jaren wel slagen.

Wat als epidemieën het kwaad van de nieuwe eeuw waren? In de loop van twee jaar heeft het virus volgens de Wereldgezondheidsorganisatie ongeveer 15 miljoen mensen gedood en onvoorstelbare problemen veroorzaakt over de hele planeet. Als epidemische sterfgevallen momenteel afnemen, waarschuwen veel specialisten voor de komst van toekomstige epidemieën in de toekomst.

ik’Reverend Instituut Hij benadrukt met name dat “recent opkomende virussen wetenschappers hebben gealarmeerd, zoals het Nipah-virus in Azië of het apenpokkenvirus in Afrika.” Toegenomen belangstelling voor globalisering die Hierdoor kan de microbe “in minder dan 24 uur de wereld rondreizen”.

Toekomstige epidemieën ‘onmogelijk te voorspellen’

Arnaud Fontanet, hoofd van de afdeling Epidemiologie van het Pasteur Instituut, legt uit: “We kunnen niet voorspellen waar en wanneer de volgende pandemie zal plaatsvinden. Er zijn drie manieren om te verschijnen. De eerste is het oversteken van de soortbarrière, dat wil zeggen, de doorgang van een infectieus agens van dieren naar mensen. Dit was het geval met het aids-virus dat aan het begin van de 20e eeuw van chimpansees op mensen overging.

“De tweede heeft betrekking op veranderingen in het genoom van ziekteverwekkers, die leiden tot de opkomst van “nieuwe” influenzavirussen, of op de resistentie van veel microben tegen behandelingen, zoals de malariaparasiet tegen antimalariamiddelen of bacteriën tegen antibiotica, en tot slot is er de komst van virussen in nieuwe geografische regio’s: het Zika-virus is gearriveerd, dat zich stilletjes verspreidde in Afrika en Zuidoost-Azië, naar de Stille Oceaan, met een epidemie in Frans-Polynesië in 2013 en vervolgens in Latijns-Amerika in 2015. Deze virussen zijn vrijgelaten uit hun leefgebied circuleerden sindsdien over de wereld.

READ  De pandemie raast door in de Grand Est, vooral onder jongeren

Opwarming van de aarde in het verschiet

Verzoek van onze collega’s van ParijseYazdan Yazdanpanah, een specialist in infectieziekten, beschrijft de belangrijkste voorspellingen van de wetenschappers. “We zijn bezig met het opstellen van de lijst met pathogenen (virussen en bacteriën) die ons zorgen baren en die we de komende 10 jaar zullen volgen.”

“Dit zijn bijvoorbeeld respiratoire virussen, arbovirussen, oorsprong van chikungunya, dengue … We kunnen duidelijk zien dat we vóór Covid H1N1 hadden, in 2009, en zelfs daarvoor, Sars-CoV-1, in het jaar 2003. et al: ebola, zika… Deze uitbraken zullen waarschijnlijk doorgaan.”

De opwarming van de aarde zal de zaken waarschijnlijk verergeren. “Wanneer de temperatuur met 4 graden stijgt, is het onvermijdelijk dat er meer muggen zijn die ziektekiemen bij zich dragen en dus neemt het risico op blootstelling aan ziekteverwekkers toe.‘, hij legt uit.

“Om te vechten, moet je innoveren.”

Er bestaat echter geen twijfel over de capitulatie voor fatalisme van de kant van de wetenschappelijke gemeenschap. “We zijn bezig met de oprichting aanvalsplan, Yazdan bevestigt Yazdanbana. Ten eerste is het absoluut noodzakelijk datDieren worden beter gecontroleerdWe begrijpen waarom een ​​ziekteverwekker zich heeft aangepast aan de mens, terwijl dat nog niet eerder het geval was.”

“Ten slotte moeten we beginnen met het vinden van behandelingen en vaccins voor de vijf tot tien ziekteverwekkers die het risico lopen op epidemieën zoals chikungunya of Zika. Om ze te bestrijden, moeten we innoveren.”