Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De watercyclus versnelt en zal meer extreme weersomstandigheden veroorzaken

Klimaatverandering versnelt de planetaire watercyclus en verandert het zoutgehalte van oceanen, meren en rivieren. Met elke graad van opwarming nemen de risico’s van droogte en hevige regen toe.

Mogelijk bent u ook geïnteresseerd


[EN VIDÉO] De alarmerende opwarming van de oceanen
In 2020 absorbeerden de oceanen het equivalent van 20 sextiljoen joule. De temperatuur van de oceaan is sinds 1955 niet zo hoog geweest.

Satellietgegevens onthullen een zorgwekkende verschuiving in Waterfiets Totaal Land. De waterkringloop is het natuurlijk voorkomende pad tussen de grote waterreservoirs op onze planeet. ik’energie De Zon en de de hitte Het is de oorsprong van deze cyclus, door de voorkeur te geven aan verdamping en verplaatsing van water in deAtmosfeer.

ik’zoetwater Zoet en zout water wordt steeds zouter, blijkt uit een onderzoek van Spaanse onderzoekers van het Instituut voor Oceanografie Geplaatst in de natuur temperen. Klimaatvoorspellingsmodellen hebben dit fenomeen al bekeken, maar niet zo snel. Met wereldwijde temperaturen die stijgenHoe groter de verdamping van het oppervlak van de oceanen, waardoor het oppervlaktewater zouter wordt en extra vocht aan de atmosfeer wordt toegevoegd.

Meer droogtes of meer overstromingen per regio

Dit vocht zal in bepaalde delen van de wereld meer neerslag veroorzaken en het zoete water in rivieren en meren verdunnen, waardoor ze minder zout worden. Deze ontwikkeling kan ook leiden tot meer perioden van hevige regenval. De wetlands zullen daarom natter zijn, met meer intense en frequente regens die resulteren in meeroverstromingDroge gebieden zullen meer lijden dan droogtes. Een kwart van de mensheid lijdt al aan een gebrek aan water, en het potentieel voor frequente en ernstige droogtes zou kunnen leiden tot een ongekende planetaire crisis, Volgens de Verenigde Naties. In de poolgebieden is de klimaatverandering Reeds geleid tot meer neerslag in het voorjaar en snellere dooi.

READ  Vloeibaar water gevonden in een meteoriet

De watercyclus versnelt met 7% voor elke graad die hij verhoogt

Klimaatverandering leidt ook tot algemene zwakte winden. Door deze minder harde wind kan het oppervlaktewater worden opgewarmd, zonder dat het hete oppervlaktewater zich vermengt met het koelere water eronder: het oppervlaktewater verdampt en zo blijft het zout op de bovenverdieping vastzitten. De nieuwste klimaatvoorspellingsmodellen schatten dat voor elke gewonnen graad opwarming, Versnel de watercyclus met 7%. Concreet betekent dit dat natte gebieden 7% natter worden en droge gebieden 7% droger. Schattingen waar u het mee eens bent Laatste voorspellingen van het Intergouvernementeel Panel inzake klimaatverandering Over de beoogde gevolgen van klimaatverandering: als de mensheid de temperatuurstijging kan beperken tot 2°C in vergelijking met pre-industriële niveaus (wetend dat we al op 1,2°C zitten), extreme weersverschijnselen Het zal sowieso 14 keer sterker zijn dan aan het begin van de industriële revolutie.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?