Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Er zijn alle ingrediënten voor leven in meteorieten

Er zijn alle ingrediënten voor leven in meteorieten

Dus werd bevestigd dat er alles wat nodig is in de rotsen die in de ruimte zweven om leven te maken. Dit versterkt de hypothese dat de aarde 4 miljard jaar geleden werd bevrucht door meteorenregens. Decoderen met Mathilde Fontes, hoofdredacteur van het tijdschrift Epsilon.

franceinfo: De ontdekking van vanmorgen: Geologen hebben alle essentiële ingrediënten voor leven in meteorieten gevonden!

Mathilde Fontes: Dit zijn de nucleaire basen, de chemische moleculen: en er zijn er vijf. Vijf moleculen slaan informatie op in ons DNA, en in het DNA van alle levende wezens. Adenine, Guanine, uracil, cytosine en thymine: vormen samen de genetische code voor al het leven op aarde. En ja, ze zitten allemaal in meteorieten, deze stenen die uit de ruimte komen.

Hebben we zulke chemische elementen eigenlijk in meteorieten gevonden?

Het wordt al lang van het bestaan ​​verdacht, ja. Ten eerste, omdat asteroïden, je kent die ballen van in de ruimte ronddraaiende rots die meteorieten worden als ze op de aarde vallen, we weten dat ze gemaakt zijn van koolstof en water: dus ze hebben allemaal de elementen om organische moleculen te vormen.

We hebben al kernbases gevonden. Twee jaren zestig, adenine en guanine, in een meteoriet die viel in Frankrijk, ten zuiden van Montauban: de Urgell-meteoriet. Dan uracil.

De, Een team onder leiding van de Japanse geoloog Yasuhiro Ohba, Ik heb net de laatste twee ontdekt: cytosine en thymine. Het is dus bewezen dat er alles is wat je nodig hebt in asteroïden om leven te maken!

Betekent dit dat er leven zou kunnen zijn op deze asteroïden?

Meestal niet. Het is erg koud op deze asteroïden en ze zijn te klein om een ​​atmosfeer te hebben. Kleine balletjes van verlaten rotsen zweefden nog in de ruimte. Water heeft de vorm van ijs. Vloeibaar water is echter een noodzakelijke voorwaarde voor leven voor exobiologen en onderzoekers die werken aan het concept van buitenaards leven.

READ  4 weken durende richting: weer tot 6 juni

Maar wat we ons voorstellen is dat deze asteroïden deze elementen, deze nucleaire bases, naar de aarde zouden kunnen hebben gebracht, direct nadat ze was geboren. Dan was er het intense bombardement van asteroïden die op de een of andere manier de aarde zouden kunnen bevruchten. Dan verzamelen deze deeltjes zich en wordt leven gevormd.

Hoe hebben onderzoekers deze nucleaire bases gevonden? Hebben ze een nieuwe meteoriet geanalyseerd?

Nee, ze bemonsterden meteorieten die eerder waren bestudeerd. Maar ze gebruikten een nieuwe analysemethode, een zachtere methode die nog niet eerder was getest. Er is nog een kleine twijfel: onderzoekers kunnen terrestrische vervuiling niet volledig uitsluiten.

Om deze metingen te bevestigen, zou het het beste zijn om het asteroïde-materiaal rechtstreeks te bestuderen dat niet is gewijzigd door zijn val in de atmosfeer van de aarde en op aarde. Dat is goed: twee ruimtemissies hebben er zojuist een paar genomen: de Hayabusa 2-missie in Japan – monsters die naar de aarde zijn teruggekeerd, worden bestudeerd. en de Amerikaanse OSIRIS-REx-missie die in september 2023 naar de aarde zal terugkeren.