Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na foto’s werkt WhatsApp nu in HD op video’s, maar met een kleine teleurstelling

Na foto’s werkt WhatsApp nu in HD op video’s, maar met een kleine teleurstelling

Na de foto’s zijn dit de video’s die je in HD kunt versturen op WhatsApp. Echter met een kleine beperking.

WhatsApp // Bron: Foto door Dima Solomin op Unsplash

Meta maakte het vorige week bekend: met WhatsApp kun je HD-video’s delen op zijn dienst. Nadat we zijn begonnen met het uitrollen van de zogenaamde ‘No Data Loss’-optie voor het verzenden van foto’s, is de optie nu beschikbaar voor video’s.

Het versturen van HD-video is eindelijk mogelijk op WhatsApp

Dit was een belangrijke beperking van de dienst: het delen van video’s was tot nu toe beperkt tot een maximale definitie van 480p. Omdat onze smartphones tegenwoordig met een veel hogere kwaliteit kunnen fotograferen, moest Meta WhatsApp updaten om het HD-tijdperk binnen te gaan.

Net als bij het delen van foto’s kun je op het kleine “HD”-pictogram bovenaan het venster klikken om je video te verzenden en de kwaliteit van de inhoud te selecteren. U heeft dus de keuze tussen Standaardkwaliteit en HD-kwaliteit, en de applicatie geeft vervolgens voor elk van de opties de bestandsdefinitie en de bestandsgrootte aan. De ontvanger heeft altijd de keuze tussen het ontvangen van de standaardversie of het high definition-bestand.

Nieuwe optie gegeven bij het verzenden van video’s // Bron: Frandroid

Houd er rekening mee dat u met deze nieuwe functie video’s kunt verzenden met een maximale resolutie van 720p, d.w.z. 1280 x 720 pixels. Het is eigenlijk beter, maar het voldoet iets minder aan de 1080p-standaard en is verre van de toekomst van 4K. Maar om WhatsApp-video’s op je smartphone te bekijken, denken we dat dit voldoende zal zijn.

Het verzenden van HD-video’s op WhatsApp zou beschikbaar moeten zijn voor alle iOS- en Android-apparaten nu de app is bijgewerkt.

READ  33 is het magische getal voor alfa...of niet

Om ons te volgen nodigen wij u uit dit te doen Download onze Android- en iOS-app. Op YouTube kun je onze artikelen en profielen lezen en de nieuwste video’s bekijken.