Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hoe AMD je gamingprestaties wil verdrievoudigen en Nvidia’s DLSS wil vervangen

Hoe AMD je gamingprestaties wil verdrievoudigen en Nvidia’s DLSS wil vervangen

Aan de zijlijn van Gamescom 2023 onthulde AMD eindelijk informatie over FSR 3, de concurrerende technologie voor Nvidia’s DLSS. En we kunnen zeggen dat de fabrikant niet heeft ingeboet. Maar zal dat genoeg zijn?

Bron: AMD

Vorig jaar aangekondigd tijdens de RX 7000 grafische kaartshowcase, had AMD’s FidelityFX Supersolution (FSR) v3 al lang moeten wachten. Deze nieuwe versie was een antwoord op zijn concurrent DLSS 3 en in het bijzonder op zijn hoofdkenmerk, Framegeneratie. AMD-versie, hier getiteld Vloeibare bewegingsframesis een andere vorm van zijn andere technieken, AMD Fluid Motion-videodie extra frames aan de video-inhoud toevoegde, zoals intelligente frame-interpolatie.

Overzicht van FSR3-prestatiewinsten in Forspoken // Bron: AMD

AMD onthulde initiële ondersteuning voor twee games toen deze nieuwe versie werd uitgebracht: verlaten En Onsterfelijken van Avium. De eerste versie was aan het begin van het jaar nogal ingewikkeld, maar kende een bepaalde periode van redding na de opeenvolgende patches die hij ontving. Tijdens de presentatie zorgde de FSR3-bijdrage ervoor dat de game tot 122 FPS kon gaan in 4K-resolutie en effecten. Ray-tracing max, versus 36 fps met de optie uitgeschakeld. Dat is een zeer grote winst van bijna 340%, plus werkUpgrade van komkommer Superresolutie In het hart van de technologie. Patches met FSR3 voor deze twee games zouden begin herfst moeten verschijnen.

Ontbreekt FSR3 bij de lancering in Starfield?

Nog verrassender zijn de games die niet werden geïntroduceerd met de aankondiging van deze nieuwe versie van FSR, en één in het bijzonder: sterrenveld. Deze zomer kondigde AMD al met veel tamtam een ​​exclusieve samenwerking aan met Besthesda’s ruimte-RPG, die naar verwachting op 6 september zal verschijnen. Deze aankondiging veroorzaakte opschudding omdat het de afwezigheid van Nvidia’s DLSS in de game impliceerde, wat voor opschudding zorgde bij gamers en gespecialiseerde media. Dus de meest verwachte game van het jaar zou niet over FSR3 beschikken toen deze werd uitgebracht? Zeer waarschijnlijk.

READ  SpaceX vloog voor het eerst in drie jaar met zijn Falcon Heavy
Toekomstige games die FSR3 ondersteunen bij de lancering // Bron: AMD

De fabrikant maakte van de gelegenheid gebruik om zijn technologische opening in herinnering te brengen: FSR3 zal compatibel zijn met oudere generaties Radeon grafische kaarten, waaronder de RX 6000 en eerder. Bovenal zijn versie van Framegeneratie Het zal ook compatibel zijn met de GPU’s van zijn concurrenten, hier Nvidia en GeForce (minimaal RTX 20e generatie), Intel en hun Arc-modellen. Nvidia is hier inderdaad het eerste doelwit, terwijl het merk specifiek de nieuwste versie van DLSS en zijn beeldgeneratietechnologie reserveert voor bezitters van RTX 4000-kaarten.

Tenslotte, als eennog ietsAMD heeft aangekondigd dat FSR3 compatibel moet zijn met alle DirectX 11- en DirectX 12-games, zolang je een AMD-kaart hebt. De oplossing zou al geïntegreerd moeten zijn in HYPR-RX, het antwoord van de fabrikant op Nvidia Reflex, wat het met name mogelijk zal maken om de latentie aanzienlijk te verminderen en in sommige gevallen de prestaties te verhogen. Het merk zal de functionaliteit in het eerste kwartaal van 2024 integreren in zijn bètaversies, dus je zult geduld moeten hebben.


Maakt u gebruik van Google Nieuws (Nieuws in Frankrijk)? U kunt uw favoriete media volgen. Hij volgt FRANDROID op Google Nieuws (En Numerama).