Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Met het volgende Ray-Ban-apparaat van de Meta kan video worden uitgezonden

Met het volgende Ray-Ban-apparaat van de Meta kan video worden uitgezonden

Journalist Janko Roettgers zou toegang hebben gehad tot de interne documenten van Meta en merkte in een blogpost op dat het Amerikaanse bedrijf een systeem gaat voorbereiden waarmee inhoud rechtstreeks vanaf deze volgende generatie brillen kan worden gestreamd. Zo kunnen live-omroepen hun dagelijkse leven of hun huidige release op Facebook- en Instagram-netwerken laten zien.

Ray-Ban Stories 2 kan ook opmerkingen van kijkers in de chat omzetten in audio. We kunnen ons snel voorstellen welke verwoesting dit zou kunnen veroorzaken, vooral voor influencers en videografen die worden ondersteund door een grote gemeenschap. Het zou dus kunnen dat deze feature bedoeld is voor een doelgroep, volgens Roettgers bijvoorbeeld abonnees die een supportabonnement kregen en maandelijks een paar euro doneerden aan hun favoriete videograaf.

Om dit energieverslindende hulpmiddel te ondersteunen, zou Ray-Ban Stories 2 moeten worden uitgerust met een grotere batterij en krachtigere camera’s, met verbeterde videokwaliteit ten opzichte van de vorige generatie.

Wat nieuwigheden betreft, zal de nieuwe bril ook beschikken over een automatisch volumeregelsysteem, dat het volume vanzelf zou verhogen als je in een luidruchtige omgeving bent. Ten slotte zal de Meta een nieuwe beveiligingsfunctie toevoegen om te voorkomen dat gebruikers foto’s en video’s maken als ze de LED aan de voorkant kunnen uitschakelen die voorbijgangers vertelt dat de camera’s van de bril aan het opnemen zijn.

Ray-Ban Stories, de tweede van de naam, zal dit najaar door Meta worden uitgebracht en zal vóór eind dit jaar 2023 beschikbaar zijn.