Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na een raketlancering moesten de astronauten van het internationale ruimtestation zich verstoppen: wat gebeurde er?

Na een raketlancering moesten de astronauten van het internationale ruimtestation zich verstoppen: wat gebeurde er?

Ruimte – De Verenigde Staten hebben Rusland maandag beschuldigd van het lanceren van een “gevaarlijke en onverantwoordelijke” antisatellietraket die de veiligheid van astronauten aan boord van het internationale ruimtestation ISS bedreigt. Moskou erkende de schietpartij.

Spanningen tussen de Verenigde Staten en Rusland in de ruimte. In de ochtend van maandag 15 november moesten zeven mensen die zich momenteel aan boord van het internationale ruimtestation bevinden, noodopvang zoeken op de ruimteschepen Dragon (SpaceX) en Sojoez. de reden is “Directe montagetest van een antisatellietraketvernietiger tegen een van zijn satellieten Uit Rusland, legde het hoofd van de Amerikaanse diplomatie, Anthony Blinken, uit. “Deze test heeft tot nu toe meer dan 1.500 traceerbaar orbitaal puin opgeleverd en zal waarschijnlijk honderdduizenden kleine stukjes orbitaal puin genereren.”, hij voegde toe.

Lees ook

Het werkwoord beschreven als“Onverantwoordelijk” En “gevaarlijk” bijvoeglijk naamwoord door Anthony Blinken, leidde tot de vorming van het wrak dat “Je gaat dreigen”

Nu zijn satellieten en andere ruimtevoorwerpen de komende decennia van vitaal belang voor de veiligheid, economie en wetenschappelijke belangen van andere landen.”, klaagde het hoofd van de diplomatie in de Verenigde Staten. Dit schot gaat ook “Aanzienlijke toename van risico’s voor astronauten en astronauten op het internationale ruimtestation”Hij verzekerde dat de Verenigde Staten dat zouden doen “Om met hun bondgenoten en partners samen te werken om op deze actie te reageren.”

“Het is ondenkbaar dat Rusland niet alleen Amerikaanse kosmonauten en internationale partners op het internationale ruimtestation in gevaar zou brengen, maar ook zijn eigen kosmonauten,” Dat zegt NASA-chef Bill Nelson in een verklaring. “Ik ben

beschamend als gevolg van deze onverantwoordelijke en destabiliserende daad.”

De baan van het object (…) is verwijderd van de baan van het internationale ruimtestationRoscosmos, het Russische ruimteagentschap op Twitter

READ  Netflix: Ryan Reynolds en Dwayne Johnson vechten in Red Notice trailer

Moskou schudde aanvankelijk de woorden van zich af, minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov hekelde de ongegronde beschuldigingen. Op dinsdag gaf Rusland eindelijk toe een testvuur uit te voeren op een van zijn oude satellieten, wat de beschuldigingen van Washington bevestigde, maar zei dat het geen gevaar vormde voor het internationale ruimtestation. “Op 15 november heeft het Russische Ministerie van Defensie met succes een test uitgevoerd waarbij het Tselina-D-ruimtevaartuig, dat sinds 1982 in een baan om de aarde is en inactief is, werd vernietigd”, Dat meldt het Russische leger in een verklaring.

Voorafgaand aan deze acceptatie wilde de Russische ruimtevaartorganisatie Roscosmos de huidige situatie geruststellen. “De baan van het object, dat de bemanning vandaag dwong om volgens standaardprocedures naar het ruimtevaartuig te reizen, verwijderde zich van de baan van het internationale ruimtestation.”Ik schreef op Twitter. “Mijn vrienden, alles is in orde met ons. We blijven werken aan ons schema”, Zoals de Russische kosmonaut Anton Shkaplerov zei.

Bestrijding van ruimteschieten, een werk dat hij bekritiseerde, maar dat door verschillende landen wordt beoefend

Anti-satellietbranden is een praktijk die door slechts vier landen wordt uitgevoerd: de Verenigde Staten, China, India en Rusland. Maar ze zijn onderhevig aan kritiek, vooral vanwege de vele brokstukken die worden gegenereerd, die vervolgens in gevaarlijke projectielen veranderen. Het kan dan in botsing komen met vele andere satellieten in een baan om de aarde, waarvan landen afhankelijk zijn voor veel activiteiten, met name communicatie of zelfs lokalisatie, en zo snel een strategisch militair bezit worden.

over hetzelfde onderwerp

Meest gelezen artikelen

Mubasher – Immigratiecrisis met Wit-Rusland: een Poolse politieagent raakte ernstig gewond aan de grens

Het opvangen van niet-gevaccineerden in Oostenrijk: vaccinatiecentra worden blootgesteld aan een storm

LIVE – Covid-19: München annuleert kerstmarkt vanwege “exponentiële groei” in blessures

Julie Le Galliard, een 31-jarige bokser, is overleden aan Covid-19

Patiënt van Celine Dion: Wat is ze echt van plan?


Verdedigt de ambitie van informatie
VrijEn
geverifieerd Iedereen heeft er toegang toe dankzij het inkomen
advertentie .

Om ons te helpen deze gratis service te behouden, kunt u “uw keuze wijzigen” en alle cookies accepteren.