Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Na 16 jaar Apple brengt Microsoft eindelijk een revolutie teweeg in back-up voor Windows-pc’s

Na 16 jaar Apple brengt Microsoft eindelijk een revolutie teweeg in back-up voor Windows-pc’s

Het is een kleine revolutie die pc’s met Windows 11 op het punt staan ​​te ervaren.Microsoft heeft zojuist de aanstaande lancering van zijn Windows Backup-applicatie aangekondigd. Principe: hiermee kunt u de volledige inhoud van uw computer opslaan en naar een nieuwe herstellen.

In 2007 onthulde Apple Time Machine met Mac OS X 10.5 Leopard. Het is complete back-upsoftware die revolutionair was voor die tijd, toen bestanden nog handmatig werden geback-upt op externe harde schijven… of dvd’s. Sindsdien is er veel water onder de brug door gestroomd en back-up is niet echt een taboe-woord meer, zeker niet met de ontwikkeling van verschillende wolken.

Vorig jaar kondigde Microsoft de toekomstige komst aan van een app om een ​​back-up van je hele pc te maken, zodat je inhoud naar een andere pc kunt migreren. Het idee: kracht Een nieuwe computer kopen, alle inhoud van de oude computer vinden, alsof deze was geteleporteerd, als bij toverslag.. Dezelfde pictogrammen, dezelfde apps, dezelfde bestanden. Kortom, dezelfde inhoud.

Windows Backup verschijnt eindelijk

Deze nieuwe applicatie, die reageert op de mooie naam Windows Backup, begint naar de snuit van het programma te wijzen. Dit is wat we leren Microsoft via een blogpost Bedoeld voor Insiders die het geluk hebben preview-builds te kunnen testen (in dit geval build 23466).

Met deze nieuwe applicatie kunt u mappen, bestanden, applicaties (en hun inhoud), parameters (systeem) en pictogrammen (bijvoorbeeld Wi-Fi) selecteren waarvan u een back-up wilt maken. Back-up naar de Microsoft-cloud (One Drive), die 5 GB gratis aanbiedt. Wil je een back-up maken van een volledige computer, dan zal je zeker naar de kassa moeten om een ​​betaald abonnement te nemen, waarmee je ook andere bestanden kunt opslaan, via OneDrive-compatibele applicaties zoals de Office-suite bijvoorbeeld.

READ  Hogwarts Legacy: 45 minuten gameplay met gevechten en personagecreatie | Xbox One

Microsoft geeft aan dat met deze ontwikkelingsrelease, Windows Back-up ondersteunt nog niet het maken van een back-up van alle instellingen en alle toepassingen. Een klein ongemak dat niet op de agenda zou moeten staan ​​wanneer deze functie officieel wordt uitgebracht op Windows 11.

Natuurlijk doen apps van derden al bijna hetzelfde werk. Maar niet zo eenvoudig en effectief als beloofd door Microsoft, met het back-up- en herstelproces binnen ieders bereik.

Deze nieuwe versie van Windows 11 brengt een aantal nieuwigheden met zich mee, waaronder Ondersteuning voor nieuw bestandssysteem (ReFS), herziene emoji in vorm En enkele technische en cosmetische verbeteringen.


De Watt Else-nieuwsbrief is Numerama’s niet te missen evenement gewijd aan toekomstige mobiliteit. Registreer hier !