Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hubble heeft mogelijk het dichtstbijzijnde bekende tussenliggende zwarte gat ontdekt

Hubble heeft mogelijk het dichtstbijzijnde bekende tussenliggende zwarte gat ontdekt

We herinneren ons dat de Zweedse Academie in 2020 de Nobelprijs voor natuurkunde heeft toegekend aan Andrea Ghez en Reinhard Genzel ” Om een ​​enorm compact object in het centrum van ons melkwegstelsel te ontdekken Exacte formulering is belangrijk, want terwijl de meerderheid van AstrofysiciAstrofysici Ik denk dat dit object er al is Gigantisch zwart gatGigantisch zwart gatwat de observaties van de samenwerking niet tegensprak, integendeel Event Horizon-telescoopWe hebben nog geen definitief bewijs, maar het komt aardig in de buurt. Over het algemeen is het redelijk om aan te nemen dat dit bewijs afkomstig zal zijn van de studie van zwaartekrachtgolven.

De twee onderzoekers en hun team kwamen tot de ontdekking van dit compacte object na een studie van meer dan een decennium bewegingenbewegingen De sterren staan ​​dichtbij het midden MelkwegMelkwegHet draait om een ​​mysterieuze golfbron radioradio Zijn naam is Sgr A*. Dus deze bron is toevallig geassocieerd met een distributie MassaMassa compact in hoeveelheidhoeveelheid van volgens vergelijkingenvergelijkingen filiaal algemene relativiteitalgemene relativiteit Maak er een Zwart gatZwart gat Iets meer dan 4 miljoen zonsmassa’s. In feite straalt dit object niet alleen uit en Elektromagnetische golvenElektromagnetische golven waarmee we uitzoeken waar het vandaan komt ThemaThema hierover een stereen ster compact.

Deze simulatie toont de banen van een kleine groep sterren nabij het superzware zwarte gat in het centrum van de Melkweg. In 2018 kwam een ​​van deze sterren, S2 genaamd, heel dicht langs het zwarte gat en is het onderwerp geweest van een intense waarnemingscampagne met behulp van ESO-telescopen. Zijn gedrag was in overeenstemming met de voorspellingen van Einsteins algemene relativiteitstheorie, maar niet in overeenstemming met de zwaartekrachttheorie van Newton. © ESO, L. Calçada, spaceengine.org

READ  NBA 2K22: "W", de nieuwe mode die in opkomst is | NBA

Universele wet voor de grootte van zwarte gaten?

In feite wordt sinds het einde van de jaren zestig aangenomen, en waarnemingen hebben deze hypothese alleen maar versterkt, dat er superzware zwarte gaten zijn in de kernen van alle grote sterrenstelsels die minstens een miljoen zonsmassa’s bevatten. We merken ook op dat de massa van de gedetecteerde zwarte gaten vaak evenredig is met de massa van de zwarte gaten heelalheelal gastheren.

We weten ook dat er in de Melkweg veel zwarte gaten zijn die elk ongeveer tien zonsmassa’s wegen, voor het grootste deel. Daarom vroegen sommige onderzoekers zich af of de evenredigheidswet die wordt waargenomen in grote sterrenstelsels niet ook geldig kan zijn voor dwergstelsels en bolvormige sterrenhopen.

Als dat zo is, moeten er zogenaamde middelzware zwarte gaten zijn met ongeveer honderd zonsmassa’s en een miljoen zonsmassa’s. We volgen deze objecten en kennen enkele extragalactische kandidaten zoals 3XMM J215022.4-055108, telescooptelescoop Hubble ontdekt in 2020, en HLX-1, geïdentificeerd in 2009. Ze bevinden zich in dichte sterrenhopen aan de rand van andere sterrenstelsels. Elk van deze potentiële zwarte gaten heeft een massa van tienduizenden zonnenzonnen en sommige clusters, waar ze zijn waargenomen, kunnen de kernen zijn geweest van nu uitgestorven dwergstelsels, die zijn ontwricht getijdenkrachtengetijdenkrachten van de sterrenstelsels die ze op zeer korte afstand passeerden.

Vandaag, als een artikel gepubliceerd in Maandelijkse mededelingen van de Royal Astronomical Society Onder leiding van een team van onderzoekersastronoomastronoom Eduardo Vitral van Ruimtetelescoop Wetenschappelijk Instituut Uit Baltimore, Maryland in de Verenigde Staten, blijft de telescoop over HubbleHubble die waarnemingen levert dat tussenliggende zwarte gaten inderdaad bestaan. Bovenal hebben deze waarnemingen betrekking op de Melkweg, aangezien ze betrekking hebben op de bewegingen van sterren in de Melkwegbolvormige sterrenhoopbolvormige sterrenhoop Messier 4 (M4), dat zijn er slechts ongeveer 7.000 lichtjarenlichtjaren de zonnestelselzonnestelsel.

READ  Team Ninja: Xbox Game Pass, Nioh op Xbox en Elden Ring ... de studio levert | Xbox One

Deze video begint met een wijds beeld van de magnifieke centrale delen van de Melkweg. We naderen het sterrenbeeld Schorpioen. Nabij zijn dichtstbijzijnde ster, Antares, bevindt zich de bolvormige sterrenhoop Messier 4, een van de sterrenstelsels die zich het dichtst bij de aarde bevinden. De gedetailleerde beelden van de sterrenhoop aan het einde van deze video zijn afkomstig van de WFI-camera op de MPG/ESO-telescoop van 2,2 meter op ESO’s La Silla-sterrenwacht in Chili, en eindigen met een close-up van de energiecentrale in het gebied geproduceerd door NASA. / De Hubble-ruimtetelescoop van het Europees Ruimteagentschap. © ESO-ESA-Nasa, Digitized Sky Survey 2, Nick Risinger (skysurvey.org)

De dichtstbijzijnde bolvormige sterrenhoop bij de zon

bel opnieuw NGCNGC 6121 en gevestigd op sterrenbeeld Schorpioensterrenbeeld SchorpioenM4 is eigenlijk de bolvormige sterrenhoop die het dichtst bij de zon staat. Het werd ontdekt door de Zwitserse astronoom Jean-Philippe Louise de Chiseau in 1746. Eduardo Vitral en zijn medewerkers suggereren nu dat het een compact object bevat met ongeveer 800 zonsmassa’s. Nogmaals, vanwege de beweging van de sterren eromheen, moet het een zwart gat zijn en in dit geval een zwart gat met een gemiddelde massa.

Na meer dan 12 jaar waarnemingen zijn astrofysici tot deze conclusie gekomen door andere alternatieve hypothesen voor een compacte ster uit te sluiten, zoals de concentratie vanNeutronen sterrenNeutronen sterren of Stellaire zwarte gatenStellaire zwarte gaten dat produceerdeStort inStort in sterren. Bovenstaande NauwkeurigheidNauwkeurigheid Omdat de afbeeldingen die door Hubble zijn gemaakt essentieel waren om deze prestatie te volbrengen door observatie van puntsterren in een baan om de aarde en nauwkeurige metingen van hun posities en versnellingenversnellingen Terwijl de cluster een groot aantal sterren bevat met een afmeting met een straal van slechts 35 lichtjaar.

READ  NASA sluit zich aan bij de jacht op UFO's

In een verklaring van NASANASAEduardo Vitral legt over dit onderwerp uit: We zijn ervan overtuigd dat we een heel klein gebied hebben met veel geconcentreerde massa. Het is ongeveer drie keer kleiner dan de dichtere zwarte massa die we eerder in andere bolvormige sterrenhopen hebben gevonden. Het gebied is veel compacter dan waar we mee kunnen kweken Numerieke simulatieNumerieke simulatie Als we denken aan een groep zwarte gaten en neutronensterren en witte dwergenwitte dwergen gescheiden in het midden van het cluster. Ze zijn niet in staat om zo’n compacte massafocus te vormen. »

In hetzelfde persbericht staat ook: Het dynamisch groeperen van nauw verwante objecten kan instabiel zijn. Als het object geen enkel zwart gat van gemiddelde massa zou zijn, zouden er ongeveer 40 kleinere zwarte gaten in slechts een tiende van een lichtgebied nodig zijn om de waargenomen stellaire bewegingen te produceren. De gevolgen zijn dat ze worden geïntegreerd en/of uitgegooid in het interstellaire flipperspel. »

Presentatie van de ontdekking door Hubble van M4. Voor een min of meer accurate Franse vertaling, klik op de witte rechthoek rechtsonder. De Engelse vertaling zou dan moeten verschijnen. Klik vervolgens op de moer rechts van de rechthoek, klik vervolgens op Ondertitels en ten slotte op Ondertiteling automatisch. Kies “Frans”. © NASA’s Goddard Space Flight Center; Hoofdproducent: Paul Morris. Computerweergave van stellaire bewegingen in de kern van M4: Mattia Libralato (AURA/STScI voor ESA)