Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Motorfietsen.  Mark Marquez, die is teruggekeerd van een blessure, leert geduld – mutu

Motorfietsen. Mark Marquez, die is teruggekeerd van een blessure, leert geduld – mutuFranse Grand Prix, zondag (14.00 uur)Vrijdagochtend, op een nog steeds natte baan in Le Mans, wist Marc Marquez de duivel niet te verleiden. Zoals we altijd zagen dat hij de wetten van het evenwicht trotseerde, speelde de zevenvoudig wereldkampioen dit keer veilig. Bang voor zijn zware val tijdens de laatste Grand Prix in Spanje, besloot hij thuis nog wat langer te wachten voordat hij bij Honda’s Limits ging spelen. “Ik ben niet comfortabel genoeg op de motor”, zei hij droevig. Mijn armen hebben nog steeds geen kracht en ik ben niet mobiel genoeg om mijn lichaam goed te gebruiken. De doktoren zeiden dat ik geduld moest hebben. Ik zou in de zomervakantie volledig hersteld zijn. “In 1992, in Nederland, op het circuit van Assen, werd ook Mick Dohan het slachtoffer van een ernstig ongeval dat hem bijna de rest van zijn carrière kostte. Voor de Wereldkampioenschappen 500 vermeed de Australiër ternauwernood amputatie van zijn rechterbeen. Als hij na drie maanden naar zijn Honda had kunnen terugkeren met behulp van de achterrem op het stuur, zou hij Wayne Rainey er niet van hebben kunnen weerhouden om de kroon te nemen. Daarna moest hij wachten tot 1994 om te herstellen van de nasleep van zijn blessure en zijn eerste van vijf wereldkampioenschappen te winnen.

Rechtsaf

Zelfs als zijn arm nu op zijn plaats wordt gehouden, is Marc Marquez veel langer afwezig in de ring. Wat volgens Dohan zijn terugkeer naar de voorgrond bemoeilijkt. “In topsport werkt iedereen hard”, zei de voormalige Australische kampioen. De concurrentie is altijd heviger. De tegenstanders van de markies zaten al een jaar niet stil, ze waren allemaal vooruitgegaan. Wat mij betreft, zelfs al genas mijn been tot 1994 nog, het feit dat ik bleef rennen, stelde me in staat om te werken, me aan te passen en te analyseren wat ik moest veranderen om weer piloot te worden. In staat om de wereldtitel te spelen.

READ  Typisch team in de groepsfase

Voor zijn blessure had Mark acht maanden niet geracet en hij kon nog negen maanden rijden. En laten we niet vergeten dat hij al die tijd niet zeker wist wanneer hij zijn arm weer kon gebruiken. Het moet mentaal moeilijk zijn. ”

Denk eraan om terug te keren naar de top

Toch is Mick Dohan ervan overtuigd dat de Spanjaard uiteindelijk zijn beste vorm terug zal krijgen. “Als je vijf dagen na je operatie aan je opperarmbeenfractuur kunt autorijden, ben je mentaal sterk genoeg om een ​​jaar afwezigheid te overwinnen”, stelt de voormalig wereldkampioen. In Portugal en Spanje zag ik Mark fysiek moe, maar mentaal nog steeds bewijst dat hij machtiger is “.

Dohan is er ook van overtuigd dat de drive van de Honda-rijder geen last heeft gehad van deze moeilijkheden. “Toen ik in 1992 geblesseerd raakte, bleef mijn verlangen om wereldkampioen te worden hetzelfde”, zegt hij. Zelfs ik wilde meer binnenhalen omdat ik al dicht bij de titel zat, en er was geen twijfel over dat hij me zou blijven ontwijken. Mijn blessure veranderde niets toen ik dicht bij de race kwam, ik bleef jaar na jaar stijgen, bijna ongeslagen. Ik weet zeker dat Mark halverwege het seizoen weer de winnende machine zal zijn waarin hij zat. ”Misschien dit weekend, bij Bugatti?

gespecialiseerd in motoraccessoires en reserveonderdelen.

Al het motornieuws
Steun het professionele redactieteam ten dienste van Bretagne en Bretagne: Abonneer u vanaf 1 € per maand.

Ik steun