Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De Fransman Victor Lavaye wint de achtste etappe van de gyrosrace

De Fransen openden zaterdag hun teller in het Giro d’Italia-stadion toen Victor Lavaye, de enkelspelwinnaar van de achtste etappe in Guardia Sanframundi, zijn eerste professionele overwinning behaalde, de vijfde van het seizoen voor de ploeg van Covidis, dat was niets meer dan dat. . Giroud sinds 2010 toen Damien Monier de zeventiende etappe won.

Na een slopende strijd die meer dan vijftig kilometer duurde, bevond de 25-jarige Lafaye zichzelf op de juiste plek, in een groep van negen ruiters, waaronder de Colombiaan Gaviria (Verenigde Arabische Emiraten), de Portugese Oliveira (Movistar) en nog een Fransman. Alexis Gougeard (AG2R-Citroën), die vijftien kilometer voor het einde nog bijna zes minuten voor had.

Walther behoudt zijn roze shirt dankzij het geweldige werk van zijn teamgenoten

Tactisch vaardig bleef Lavaye geduldig terwijl de aanvallen zich vermenigvuldigden en naarmate het einde naderde, probeerden de Belgische Campinaerts (Cubica) en Oliveira om de beurt weg te komen. Een goede klimmer, de loper van Cofidis kwam uit bij de laatste ontsluiting, een helling van 3,5 km van 6,7% en niemand kon zijn stuur overnemen.

Zondag staan ​​de deelnemers op de Queen’s Stage in de Apennijnen en Abruzzo, een reeks extreem kronkelende schaatsen en afdalingen voor de laatste beklimming die zal beginnen met het overlijden van Ovindoli. Na het passeren van Rocca di Cambio, de gebruikelijke aankomstplaats van de Giro, beklimmen de renners opnieuw de Campo Felice-hellingen, waarvan de laatste 1.600 meter zijn getraceerd op een grindpiste 8,6% van het gemiddelde, inclusief secties van 12% .