Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moskou zet tien Amerikaanse diplomaten uit als reactie op Amerikaanse sancties

Het antwoord laat niet lang op zich wachten. Rusland kondigde vrijdag 16 april aan dat het in reactie daarop tien Amerikaanse diplomaten zal uitzetten Voor sancties Het is de dag ervoor opgehaald door de Verenigde Staten. Tien diplomaten waren opgenomen in de lijst die bij ons werd ingediend met het verzoek om de Verenigde Staten te verlaten. We zullen in natura op deze maatregel reageren en tien Amerikaanse diplomaten in Rusland vragen ons land te verlaten. “De Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergei Lavrov zei tijdens een persconferentie.

Russische minister van Buitenlandse Zaken Sergey Lavrov

Washington kondigde een nieuwe golf van sancties aan tegen Rusland, als reactie op een reeks acties die het de schuld geeft, waaronder massale cyberaanvallen en inmenging in de Amerikaanse presidentsverkiezingen in november 2020. Moskou ontkent op zijn beurt elke betrokkenheid. Deze sancties zijn specifiek gericht op de staatsschuld van Rusland.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Joe Biden heeft Rusland sancties opgelegd terwijl hij opriep tot een “stabiele en voorspelbare” relatie

Als vergeldingsmaatregel gaf Rusland ook aan dat veel leden van de regering van Joe Biden hen niet langer zouden toelaten daar te blijven. Dat zijn de ministers van Justitie en Binnenlandse Veiligheid, de Adviseur Binnenlands Beleid, het Hoofd van de FBI en de Directeur Inlichtingen. Moskou heeft het ook “Aanbevolen” Ik heb de Amerikaanse ambassadeur in Moskou, John Sullivan, om terug te keren naar Washington “Diepgaand en serieus overleg”, Zei Sergey Lavrov. Op zijn beurt werd de Russische ambassadeur in de Verenigde Staten, Anatoly Antonov, op 17 maart naar Moskou geroepen voor ‘Overleg plegen’

READ  Schitterende foto's van een politieagent in burger die de aanvaller ontwapent

Sergey Lavrov sprak ook over een reeks vergeldingsmaatregelen, zoals het verbieden van Amerikaanse diplomatieke vertegenwoordigers in Rusland om Russen of staatsburgers van andere landen dan de Verenigde Staten in dienst te nemen en het aanscherpen van reisbeperkingen voor Amerikaanse diplomaten op Russisch grondgebied.

Nog een maatregel: we beperken de activiteiten van Amerikaanse instellingen en ngo’s op ons grondgebied, die in feite openlijk interfereren met ons binnenlandse politieke leven., Hij ging verder. Het hoofd van de Russische diplomatie bevestigde ook dat Moskou dat had gedaan “Mogelijkheid om pijnlijke maatregelen te nemen voor Amerikaanse bedrijven.”, Maar het zal worden bewaard ” volgeboekt “ Momenteel.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De zaak van SolarWinds, een van de “meest geavanceerde cyberspionage van het decennium”

Op vrijdag kondigde Rusland aan dat het vijf Poolse diplomaten zou uitzetten als reactie op het ontslaan van drie Russische diplomaten uit Polen de dag ervoor de dag ervoor. Solidariteit Met Washington. We hebben opgemerkt hoe snel Warschau het spel speelde van de Amerikaanse regering die het vertrek van drie Russische diplomaten uit Polen eiste. Op hun beurt zullen vijf Poolse diplomaten uit Rusland worden verdreven. “Het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken zei in een verklaring.

De top van Biden-Poetin is nog in behandeling

Ondanks deze wapentocht tussen de Verenigde Staten en Rusland, zei het Kremlin vrijdag positief te staan ​​tegenover het voorstel voor een top tussen Joe Biden en Vladimir Poetin dat de voormalige president eerder deze week opstelde.

‘We hebben de verklaring van president Biden gehoord over zijn interesse in relaties ‘Stabiel, constructief en voorspelbaar’ Met Rusland, vooral met betrekking tot het houden van een Russisch-Amerikaanse top. “, Zei de Russische diplomaat, dat bevestigend “Suggestie [avait] Positief bekeken en [était] Momenteel in studie

READ  Na het heetste decennium te hebben meegemaakt, staat de planeet 'op de rand'

Op vrijdag bood Finland aan gastheer te zijn voor een mogelijke Russisch-Amerikaanse top. Het was al gastheer van de ontmoeting tussen Donald Trump en Vladimir Poetin in juli 2018.

Het artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Vladimir Poetin wordt door Joe Biden en Angela Merkel opgeroepen om de Russische strijdkrachten aan de grens met Oekraïne te verminderen

De wereld met Agence France-Presse