Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moskou-fanzone gesloten vanwege COVID-19-gevallen

Moskou-fanzone gesloten vanwege COVID-19-gevallen

Een heropleving van Covid-19-gevallen in de Russische hoofdstad heeft leiders ertoe aangezet om bijeenkomsten van meer dan 1.000 mensen te verbieden.

De stad Moskou kondigde vrijdag de sluiting aan van de Europese voetbalfanzone en het verbod op elk entertainmentevenement dat meer dan 1.000 mensen verzamelt vanwege de recente toename van Covid-19-gevallen.

Rusland, met zijn hoofdstad in gedachten, wordt geconfronteerd met een nieuwe epidemische golf tegen de achtergrond van een afnemende vaccinatiecampagne, de afwezigheid van beperkingen gedurende enkele maanden, de opkomst van een of meer verraderlijke varianten en niet-naleving van de regels van afstand nemen en dragen . masker.

“We stoppen een tijdje met massale amusementsevenementen en we moeten ook de danszalen en de fans een tijdje sluiten” op het Olympisch complex in Luzhniki, zei burgemeester Sergei Sobyanin op zijn website.

Rusland organiseert in totaal zeven wedstrijden in de Europese voetbalkampioenschappen, allemaal in Sint-Petersburg, de tweede stad van het land, waar de pandemie zich ook heeft verspreid. “Ik wilde het niet doen, maar het moet wel. Vanaf vandaag zijn entertainmentevenementen beperkt tot maximaal 1.000 mensen”, zei Sobyanin.

Verlenging van de sluiting van enkele openbare plaatsen

De burgemeester van Moskou verlengde ook tot 29 juni de lockdown, die eind vorige week werd uitgevaardigd, om eetgelegenheden in winkelcentra en dierentuinen te sluiten, evenals alle openbare parkfaciliteiten, zoals speeltuinen en sportuitrusting. Restaurants en bars moeten sluiten van 23:00 uur tot 06:00 uur, zoals het al een week is. Hij besloot echter de geplande downtime van 15-20 juni te beëindigen om de epidemie in te dammen.

READ  Inuit Mary Simon werd de eerste inheemse gouverneur-generaal van Canada

Ten slotte kondigde hij aan dat de stad de komende weken zal experimenteren met het creëren van “Covid-vrije” restaurants, waardoor faciliteiten met 100% gevaccineerd personeel, zonder beperkingen of afstand, mensen kunnen verwelkomen die zijn gevaccineerd of een negatieve PCR-test hebben. .

Bijna een jaar lang hebben het staatsapparaat en de publieke media de aandacht gevestigd op het goede beheer van de gezondheidscrisis en de vindingrijkheid van Spoetnik V, een door Rusland ontwikkeld vaccin dat al meer dan zes maanden beschikbaar is.

Maar de Russen gingen niet voor vaccinatie ondanks herhaalde pleidooien van de regering, Vladimir Poetin I, tegen de achtergrond van wantrouwen jegens de bevolking die genoeg had van decennia van Sovjet- en vervolgens Russische propaganda en bezuinigingen op de gezondheidssector.

Sinds december hebben slechts 19 miljoen Russen op een bevolking van 146 miljoen ten minste één dosis gekregen, volgens een volkstellingswebsite GoGov, die gegevens verzamelt van regio’s en de media vanwege een gebrek aan officiële nationale statistieken.

Rusland, het dodelijkste land van Europa

In Moskou hebben 1,8 miljoen mensen minstens één injectie gekregen van de 12 of 13 miljoen mensen die de stad officieel telt. Vandaag, donderdag, is Rusland, met 127.992 doden door de regering, het Europese land dat het zwaarst weegt sinds het begin van de epidemie, vóór het Verenigd Koninkrijk (127926 doden). Het Russische bureau voor de statistiek, Rosstat, dat een bredere definitie heeft van Covid-gerelateerde sterfgevallen, heeft sinds het begin van de pandemie minstens 270.000 sterfgevallen geregistreerd.