Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Hooggerechtshof keurt Obama-wet goed, een tegenslag voor Republikeinen

De beslissing werd genomen met een meerderheid van zeven van de negen rechters. ‘Het is een mooie overwinning voor de Amerikanen’De Democratische president Joe Biden reageerde.

Artikel door

gepubliceerd

leestijd : 1 minuut.

Het is een retrospectieve minachting voor voormalig president Donald Trump, die met alle middelen probeerde de symbolische wet van zijn voorganger te onderdrukken. Op donderdag 17 juni weigerde het Hooggerechtshof van de Verenigde Staten de belangrijkste ziekteverzekeringswet van Barack Obama, Obamacare, ongeldig te verklaren, waardoor miljoenen Amerikanen ziektekostenverzekeringen kregen.

De beslissing werd genomen met een meerderheid van zeven van de negen rechters. ‘Het is een mooie overwinning voor de Amerikanen’, reageerde de Democratische president Joe Biden, verwijzend naar de formule die hij liet vallen toen de tekst in 2010 werd vrijgegeven en nog steeds staat: ‘Het is een groot probleem’ (“Het is zo enorm.”).

Tijdens de procedure oordeelde Joe Biden: “wreed” Dit is de ultieme poging om een ​​wet in te trekken die bijzonder nuttig is gebleken tijdens een pandemie COVID-19, in een land waar de gezondheidszorg bijzonder duur is.

Dit is de derde keer dat de rechtbank deze wet heeft goedgekeurd, waar de Republikeinen een hekel aan hebben. Deze keer is haar uitspraak gebaseerd op een procedureel argument: volgens haar waren Texas en de andere Republikeinse staten die het beroep hadden aangetekend daartoe niet gerechtigd.

Huis Democratische leider Nancy Pelosi sprak haar geluk uit met de rekening Overleven als pijler van gezondheid en economische zekerheid Van het land en groet a ‘Historische beslissing’ afstand ‘Niet-aflatende inspanningen van de Republikeinen’ om het te demonteren.

READ  Spanningen lopen dramatisch op in Azië: Taiwan schiet voor het eerst een Chinese drone neer