Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Amerikaans Hooggerechtshof weigert opnieuw Obamacare omver te werpen

Amerikaans Hooggerechtshof weigert opnieuw Obamacare omver te werpen

Dit is een nieuwe minachting voor voormalig president Donald Trump, die met alle middelen probeerde de Affordable Care Act (ACA), de Affordable Care Act, bijgenaamd “Obamacare”, te verwijderen die op 23 maart 2010 door president Barack Obama werd aangenomen. ‘Een grote overwinning voor het Amerikaanse volk’President Joe Biden, de vice-president van Barack Obama, reageerde op Twitter.

Bij De beslissing werd genomen met een meerderheid van zeven van de negen rechtersHet Hooggerechtshof van de Verenigde Staten verwierp donderdag 17 juni de ongeldigheid van de belangrijkste ziektekostenverzekeringswet van Barack Obama, waardoor de ziektekostenverzekering voor miljoenen Amerikanen overbleef. Amy Connie Barrett en Brett Kavanaugh, twee van de drie door Donald Trump aangestelde rechters bij het Hooggerechtshof, sloten zich bij de meerderheid aan terwijl Neil Gorsuch het daar niet mee eens was en de afwijkende mening ondertekenden waarin rechter Samuel Alito uitlegde waarom hij het er niet mee eens was. Deze beslissing, de derde gewijd aan deze wet, is gebaseerd op een procedureel argument: volgens hen waren Texas en de andere Republikeinse staten die het beroep hadden ingediend niet gerechtvaardigd.

De zaak Obamacare stond centraal in het proces van bevestiging van de conservatieve rechter judge Amy Connie Barrett In oktober, net voor de presidentsverkiezingen. Hij zij Ze zei dat ze er vanaf wilde Van deze daad beschuldigde Joe Biden, die gezondheidsproblemen centraal stelde in zijn campagne. Congresfunctionarissen hebben tijdens de hoorzitting grote foto’s vrijgegeven van Obamacare-ontvangers. “Ik ben niet vijandig” Voor deze wet, nee ‘Op een missie om het te vernietigen’Ze verdedigde zichzelf. zonder te overtuigen op dat moment.

Tevredenheid van het Democratische kamp

De beslissing van de rechtbank werd onder de Democraten met enthousiasme begroet. Voorzitter van het Huis van Afgevaardigden Nancy Pelosi juichte op Twitter dat deze wet “Overleven als pijler van gezondheid en economische zekerheid” Van het land en groet a ‘Historische overwinning’ voor democraten. “Ondanks de wanhopige aanvallen van extreemrechts om miljoenen Amerikanen van gezondheidszorg te beroven,[ACA] grondwettelijk en blijft van kracht.”, een Democratische senator Elizabeth Warren tweets. “De Affordable Care Act blijft de wet van het land en zal gezondheidszorg blijven bieden aan miljoenen Amerikanen, Sabrina Singh, een woordvoerster van vice-president Kamala Harris, zei. Vandaag is een goede dag. “

De nieuwe democratische president Joe Biden heeft beloofd de toegang tot gezondheidszorg uit te breiden door gebruik te maken van Obamacare en heeft geregeerd “wreed” Dit is de laatste poging van Republikeinen om een ​​wet in te trekken die bijzonder nuttig is gebleken tijdens de Covid-19-pandemie. In zijn oorspronkelijke vorm eiste Obamacare van alle Amerikanen, zelfs degenen die in goede gezondheid verkeren, een verzekering af te sluiten op straffe van financiële boetes en verplichtte bedrijven om alle potentiële klanten te verzekeren, ongeacht hun gezondheid. Deze hervorming maakte het mogelijk om 31 miljoen Amerikanen ziektekostenverzekering te bieden die het nooit hadden gehad, maar de Republikeinen hadden verplichte verzekering altijd als een misbruik van regeringsmacht beschouwd.

De derde mislukte poging van de Republikeinen

Dus hun eerste doelpunt was dit “enkele staat”. Het werd in 2012 bevestigd door het Hooggerechtshof en oordeelde dat boetes als belastingen konden worden beschouwd en overheidsingrijpen rechtvaardigden. Toen hij bij het Witte Huis aankwam, Donald Trump probeerde de wet in te trekken in het Congres Maar hij kreeg een pijnlijke tegenslag. Republikeinse gekozen functionarissen konden het echter in 2017 wijzigen, waardoor de boetes wegens gebrek aan verzekering tot nul werden verlaagd.

Verschillende republikeinse staten voerden vervolgens nieuwe rechtsmiddelen in, met het argument dat de wet niet langer van kracht was. In december 2018 oordeelde een federale rechter in Texas in hun voordeel: “Keystone” Nadat het gebouw viel, was de hele wet ongrondwettelijk, besloot hij. Dit is de beslissing die de Hoge Raad donderdag vernietigde. “We hebben nog geen beslissing genomen over de geldigheid van de wet, maar Texas en andere eisers zijn niet bevoegd om dat aan de orde te stellen.”Progressive Judge Stephen Breyer schreef namens de meerderheid van zijn collega’s.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook De afschaffing van het Obama-regime zal door de Amerikaanse bevolking als oneerlijk worden beschouwd.

Le Monde met AFP, The Associated Press en Reuters

READ  De exacte berekening van het luchtoperatiecentrum