Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

China heeft met succes zijn eerste bemande missie naar het Tiangong-ruimtestation gelanceerd

Het Chinese ruimtestation zal, wanneer het voltooid is, qua grootte vergelijkbaar zijn met het voormalige Sovjet-Mir-station.

Artikel door

gepubliceerd

Bijwerken

leestijd : 1 minuut.

Space krijgt nu een tweede bemand ruimtestation. Drie astronauten vertrokken donderdag 17 juni voor een ongekende vlucht naar het Chinese equivalent van het internationale ruimtestation ISS. Een Long March 2F-raket verliet het lanceerplatform in het Jiuquan Space Launch Center in de Gobi-woestijn voordat hij tien minuten later in een baan om de aarde kwam.

Het ruimtevaartuig Shenzhou-12 is gekoppeld aan de enige eenheid van het station, Tianhe, die al in de ruimte is, met “Succes” Na meer dan zes uur reizen. Voor Peking is dit de eerste bemande vlucht in bijna vijf jaar, met een recordtijd in het vizier: de drie astronauten moeten drie maanden in een baan om de aarde blijven.

In de context van spanningen met het Westen is het succes van de missie een prestigekwestie voor Peking, dat zich voorbereidt om op 1 juli het eeuwfeest van de Chinese Communistische Partij te vieren. CCTV zond beelden uit van lachende astronauten die hun maskers optilden nadat ze in een baan om de aarde waren gekomen, terwijl een potlood zweefde zonder zwaartekracht.

Het Chinese ruimtestation genaamd Tiangong (“Hemels Paleis”) zal, wanneer het voltooid is, qua grootte vergelijkbaar zijn met het voormalige Sovjet Mir-station (1986-2001). Ze zal minstens tien jaar oud zijn. De Shenzhou-12-missie is de derde lancering van de 11 die nodig zijn om het station tussen 2021 en 2022 te bouwen. In totaal zijn er vier bemande missies gepland.

READ  Live - "Niets is gewonnen": Emmanuel Macron roept op tot vaccinatie