Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De aarde houdt nu een “ongekende” hoeveelheid warmte vast

Sinds 2005 lijkt onze planeet steeds meer warmte vast te houden. Zozeer zelfs dat de onbalans tussen de warmte die wordt ontvangen van de zon en de warmte die wordt uitgestoten in de ruimte nu door onderzoekers als “ongekend” wordt beschouwd. waardoor de temperatuur sneller steeg dan ze hadden gedacht.

U zult ook geïnteresseerd zijn


[EN VIDÉO] De alarmerende opwarming van de oceanen
In 2020 absorbeerden de oceanen het equivalent van 20 sextiljoen joule. De temperatuur van de oceaan is sinds 1955 helemaal niet zo hoog geweest.

Als het (nog) goed is om van te leven trHet is het resultaat van een delicaat evenwicht. Kom hier binnen de hitte die onze planeet ontvangt Soleil. En wat het uitstraalt naar de ruimte. Om het verschil tussen de twee te kwalificeren, tussen een bedragenergie radioactief opnemen insfeer Op het aardoppervlak en de hoeveelheid straling Infrarood Convectie wordt uitgezonden naar de ruimte, en onderzoekers praten over stralingsevenwicht. Ze vinden het belangrijker dan eenvoudige oppervlaktetemperaturen die bedoeld zijn om te beoordelen hoeveel Opwarming van de aarde.

Historisch gezien is dit stralingsbalans Enigszins positief. Tot nu Onderzoekers van NASA en het Amerikaanse Oceanographic and Atmospheric Monitoring Agency (NOAA) vertelde ons vandaag dat tussen 2005 en 2019 de stralingsonbalans van de aarde verdubbelde. Nog steeds laag – ongeveer 0,3% – maar “De omvang van de stijging is ongekend”Norman Loeb, hoofdauteur van de studie, bevestigt in A NASA persbericht press.

Om tot deze conclusies te komen, werkten de onderzoekers aan onafhankelijke datasets. naar sensoren Ceres satellietprogramma – vs. wolken en aarde stralend energiesysteem – Die enerzijds de energie meet die het aardse systeem binnenkomt en verlaat. Het wereldwijde netwerk van Argo oceanische boeien voor precisie Snelheid WelkeOceanen warmen op Aan de andere kant. Dit absorbeert 90% van de overtollige warmte, en het lijkt erop dat de temperatuur inderdaad een voorkeursindicator is. Al deze gegevens zijn consistent.

READ  Deze grappige tradities waar astronauten niet van afwijken voordat ze de ruimte ingaan

Menselijke en natuurlijke oorzaken

De belangrijkste factoren in de oorsprong van deze stralingsonbalans van de aarde zijn nog niet geïdentificeerd. Na onderzoek denken onderzoekers dat dit deels wordt veroorzaakt door verhoogde concentraties in de atmosfeer in الغلاف broeikasgassen door menselijke activiteiten. Wat ze menselijke invloed noemen. Maar deze onbalans kan ook te wijten zijn aan andere effecten van opwarming en natuurlijke klimaatverandering.

Het is nu bekend dat broeikasgassen warmte vasthouden in de atmosfeer. Vandaar hun naam bovendien. Hoe ? Door externe straling op te vangen die zonder deze de ruimte in zou kunnen ontsnappen. De resulterende opwarming verhoogt de waterdamp in de atmosfeer. Dit vangt echter ook een deel van de uitgaande straling op. Terugtrekken wolken En zee-ijs is een grotere reden absorberen Zonne energie.

Een ander fenomeen waar de onderzoekers op wijzen, is de verschuiving van de Pacific Decadal Oscillation (PDO) van de koude fase naar de warme fase. Omdat deze natuurlijke variabiliteit van het aardsysteem aanzienlijke effecten op het klimaat kan hebben. Tussen 2014 en 2020 leidde de hete fase van BOB tot het optreden van afname van bewolking over de oceaan, waardoor de absorptie van zonnestraling toeneemt.

Hoewel het nog steeds moeilijk is om te voorspellen hoe de stralingsbalans van de aarde er de komende decennia uit zal zien, laat het hier gepresenteerde werk zien dat tenzij de snelheid van warmteabsorptie afneemt, er meer significante veranderingen worden verwacht dan die nu al plaatsvinden.

Geïnteresseerd in wat je net hebt gelezen?