Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Mosaque Fm beëindigt mijn missie

Omroep en journalist Boubaker Ben Akicha maakte donderdag 25 mei 2023 bekend dat hij voorlopig niet van plan is zijn werk als radiopresentator op Radio Mosaque FM te hervatten.

Sprekend op Diwan FM legde hij in de microfoon van Moez bin Gharbia uit dat hij de leiding had over het redactionele beheer van de radio tijdens de detentie van het hoofd van Mosaique FM, Noureddine Boutar, en dat zijn missie in juni eindigde.

De gastheer keerde ook terug op borgtocht van de directeur-generaal van de radio, wat aangeeft dat het bedrag van de borgtocht morgen zal worden betaald, zodat Noureddine Boutar de gevangenis zal verlaten waarin hij honderd dagen vastzit.

In dezelfde context gaf Boubaker Ben Akcha aan dat er geen onderhandelingen plaatsvonden om het hoofd van Mosaic FM te redigeren en dat de redactionele lijn van de radio geen onderwerp van discussie was. ” Het beleid van Kais Said omvat geen onderhandelingen, en we danken hem daarvoor. We hebben onze redactionele lijn niet gewijzigd, en ons werd ook niet gevraagd dit te doen in ruil voor de vrijlating van Noureddine Boutar. Hij zei niet.

Er moet aan worden herinnerd dat de algemeen directeur van Mozaic FM sinds 13 februari 2023 wordt gearresteerd. Hij werd gearresteerd tijdens de controversiële arrestatiecampagne en op 20 februari werd een arrestatiebevel tegen hem uitgevaardigd. De heer Boutar wordt beschuldigd van corruptie, terwijl het rapport van de Financial Analysis Authority bevestigt dat er geen vermoeden is van verduistering of buitenlandse financiering.

De Kamer van Beroep van het Financieel Gerechtelijk Centrum besloot op 24 mei 2023 hem op borgtocht vrij te laten. Noureddine Potter moet een miljoen dinar betalen om de gevangenis te verlaten. Hij mag nog steeds niet reizen.

READ  Ethyleenoxide, een kankerverwekkend bestrijdingsmiddel dat in Europa verboden is en onder weinig controle staat

New Jersey.