Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Ik dacht dat het vliegtuig ging ontploffen…

Ik dacht dat het vliegtuig ging ontploffen…

Een passagier opende de deur terwijl het vliegtuig nog 200 meter boven de grond was voordat het landde in Daegu, Zuid-Korea.

Grote paniek bij de passagiers van de Asiana Airbus A321-200. Een paar minuten voordat het zou landen in Daegu, slaagde een man die bij de vliegtuigdeur zat erin om het te openen, wat paniek veroorzaakte onder de passagiers. Het vliegtuig stond stil 200 meter van de grond.

De Airbus A321-200 landde rond 12.40 uur veilig. Hij had Jeju Vacation Island een uur eerder verlaten. “Ik dacht dat het vliegtuig zou ontploffen… De passagiers naast de open deur leken te zijn flauwgevallen,” Dat vertelde een 44-jarige passagier aan persbureau Yonhap. De stewardessen zouden een aankondiging doen met de vraag of er dokters aan boord waren. Er waren geen gewonden Een woordvoerder van de brandweer van Daegu zei dat negen mensen, allemaal tieners, naar het ziekenhuis zijn gebracht nadat ze ademhalingsproblemen hadden gekregen.

De Zuid-Koreaanse autoriteiten hebben de verdachte gearresteerd, zegt hij Reuters. We kennen zijn motieven niet. Er loopt een luchtvaartbeveiligingsonderzoek. Het zal met name de exacte omstandigheden van het openen van die deur moeten specificeren en of de luchtvaartmaatschappij het nooduitgangsprotocol heeft gerespecteerd.

A De manager legde uit dat het mogelijk is om de nooduitgang nabij de grond uit te schakelen als de druk binnen en buiten de cabine gelijk is.

READ  De prefectuur verbiedt alle bijeenkomsten in Rivière de Pierre