Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het Griekse parlementslid Eva Kaili, die in het hart van Qatargate zit, keert volgende week terug naar haar kantoor

Donderdag heeft de Belgische rechterlijke macht het lid van het Europees Parlement dat verantwoordelijk is voor het corruptieschandaal van het bedrijf “Qatargate”, toestemming gegeven om haar elektronische armband af te doen. Ze wacht nu op proces.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Het Griekse parlementslid Eva Kaili arriveert bij haar huis in Brussel na haar vrijlating uit de Haren-gevangenis in Brussel op 14 april 2023. Simon Wolfhart

Grieks EP-lid Eva Kylieeen symbolische figuur van een schandaal”QatarpoortHij is van plan zijn werkzaamheden volgende week weer op te pakken Toestemming om zijn elektronische armband af te doen Deze donderdag, zei zijn advocaat vrijdag 26 mei.

Volgende week zit ze in het Europees Parlement om haar taken uit te voerenDe Griekse advocaat van Eva Kaïli, Michalis Dimitracopoulos, bevestigde dit aan de Griekse tv-zender Skaï. Michalis Dimitracopoulos voegde eraan toe dat ze het Parlement ook zou vragen om te bepalen of haar toezicht, arrestatie en gevangenschap haar rechten als lid van het Europees Parlement schond.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Het komende proces wegens corruptie

Op donderdag gaf de Belgische rechterlijke macht de 44-jarige ex-journalist toestemming om haar elektronische armband af te doen en haar van huisarrest vrij te laten in afwachting van haar proces op beschuldiging van corruptie. Eva Kaili, een voormalige rijzende ster in het Europees Parlement, is ontdaan van haar functie als vice-president en geroyeerd uit haar fractie in het parlement van socialisten en democraten. Eva Kylie werd in december in de Belgische hoofdstad gearresteerd tijdens een golf van huiszoekingen.Eva Kylie werd half april vrijgelaten, maar haar verblijfplaats werd bepaald door een elektronische armband. Eva Kylie ontkent alle aanklachten.

Lees ook – Qatargate: Het tweede lid van het Europees Parlement zit vast

Twee andere verdachten in deze zaak van vermeende corruptie binnen het Europees Parlement hebben deze maand al geprofiteerd van de opheffing van deze maatregel van toezicht in eigen land. Het zijn de Belgische afgevaardigde Marc Tarabella, die net als Eva Kaili zijn onschuld verklaarde, en Francesco Giorgi, de metgezel van de gekozen Griekse vertegenwoordiger en voormalig parlementair assistent van Pier Antonio Panziri. Laatstgenoemde, een voormalig lid van het Europees Parlement (2004-2019), die de centrale figuur in de zaak is, wordt nog steeds vastgehouden onder een elektronische armband, een van de methoden van preventieve opsluiting in België.

‘Ze denkt dat ze in het gelijk zal worden gesteld.’

In deze zaak van vermeende corruptie ten gunste van Qatar en Marokko zijn zeker zes verdachten aangeklaagd, die met name worden verdacht van deelname aan een criminele organisatie en witwassen. Het schandaal brak in december uit toen Belgische rechercheurs bij huiszoekingen in Brussel – met name bij de woningen van Eva Cayley en Pier Antonio Panzeri – zo’n 1,5 miljoen euro aan kleine biljetten in beslag namen, die in koffers of koffers werden uitgedeeld.

De onderzoeksrechter die belast is met het onderzoek, Michel Cleese, wordt verdacht van het betalen van contant geld in ruil voor politieke beslissingen of pro-Qatar- en Marokko-posities in het Europees Parlement, wat Doha en Rabat krachtig hebben ontkend. Michalis Dimitracopoulos bevestigde vrijdag dat Pierre Antonio Panziri “breinEn dat de vingerafdrukken van Eva Kylie niet zijn gevonden op het geld dat door de politie in beslag is genomen. “Ze denkt vrijgesproken te worden (…) als de zaak voor de rechter komt“, hij voegde toe.

READ  Zeer besmettelijke vorm van Covid-19 bevestigt de verspreiding van de epidemie