Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

De hoop op een politiek akkoord groeit, de deadline is verschoven naar 5 juni

De overeenkomst, die nodig is voor conservatieven om een ​​stemming in het Congres goed te keuren om het Amerikaanse staatsschuldplafond te verhogen, zou sommige uitgaven bevriezen.

Door Le Figaro met AFP

gepubliceerd updaten

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Huisvoorzitter Kevin McCarthy en president Joe Biden. Kevin Deitch/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP en Drew Angerer/Getty Images Noord-Amerika/Getty Images via AFP

Eindelijk deal in zicht? Naarmate het beeldvormingsvenster kleiner wordt Voorkom wanbetaling in de Verenigde StatenHet Witte Huis en de onderhandelaars gingen vrijdag door met het uitwerken van een schikking met grote politieke implicaties. Volgens veel Amerikaanse media zijn de teams van de Democratische president Joe Biden en de teams van de Republikeinse voorzitter van het Huis van Afgevaardigden, Kevin McCarthy, het al eens over enkele hoofdlijnen.

De overeenkomst, die nodig is voor conservatieven om in te stemmen met een congresstemming om het plafond van de Amerikaanse overheidsschuld te verhogen, zou sommige uitgaven bevriezen, maar onverminderd de budgetten voor defensie en veteranen, en stelt bijvoorbeeld: De New York Times waar is de Washington Post. Het zal worden uitgesteld voor twee jaar, tot de volgende presidentsverkiezingen, het risico van wanbetaling.

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Dit ongekende scenario van het bankroet van de eerste wereldmacht kan na 5 juni ingrijpen bij het uitblijven van een politiek akkoord en zowel in de Senaat als in het Huis van Afgevaardigden stemmen. Een gepolijste schatting biedt een paar dagen uitstel van de vorige beoordeling, die gericht was op 1 juni. De Verenigde Staten zouden dan niet in staat zijn om hun schuldeisers te betalen, wat de definitie van wanbetaling is, maar ook niet in staat zijn om sommige ambtenaren en sociale uitkeringen te betalen.

De uitdaging is, naast het afwenden van een financiële, sociale en economische catastrofe, elk kamp in staat te stellen de schade op politiek niveau te beperken. Kevin McCarthy, die zijn status als voorzitter van het Huis moet bevestigen, zou kunnen beweren dat hij voor meer budgettaire strengheid heeft gezorgd, terwijl de Democraten beweren dat ze sociale uitkeringen of grote investeringsprojecten hebben beschermd.

Lees ook – Sleutels tot het begrijpen van de Amerikaanse schuldenstrijd

“tegengestelde meningen”

De Amerikaanse president, die strijdt voor herverkiezing, maakte donderdag duidelijk dat “Twee tegengestelde meningenZe waren volgens hem betrokken bij deze discussies. Hij deed alsof hij een voorvechter van sociale en financiële rechtvaardigheid was en claimde de rijkste en grootste bedrijven.”Betaal hun eerlijke deelBelastingen, waarin de Republikeinen worden afgeschilderd als de partij van het grote geld en Wall Street. Maar volgens de pers zou de 80-jarige Democraat opgeven, in onderhandelingen met de Republikeinen, om de middelen ter bestrijding van belastingontduiking zoveel te verhogen als hij wilde.

Als er een akkoord wordt bereikt, moet het nog worden goedgekeurd door de Senaat, die de Democraten nipt hebben, en het Huis van Afgevaardigden, waar de conservatieven een wankele meerderheid hebben. Dit zal geen gemakkelijke taak zijn. Aan de ene kant omdat de parlementaire kalender beperkt is: veel gekozen functionarissen zijn naar huis gegaan in de Verenigde Staten voor een meerdaagse vakantie voor het verlengde Memorial Day-weekend.

Anderzijds omdat enkele progressieven binnen de Democratische Partij, net als enkele gekozen vertegenwoordigers van de Republikeinse Partij, al gedreigd hebben een tekst niet te ratificeren die te veel concessies zou doen aan het kamp van de tegenstander. De Republikeinse senator Mike Lee beloofde donderdag dat “Het zal alle procedurele instrumenten gebruiken die het tot zijn beschikking heeft om een ​​overeenkomst over het schuldplafond te blokkeren die geen substantiële uitgavenhervormingen bevat. Ik ben bang dat we die kant op gaan.»

Deze inhoud is niet toegankelijk.

Democratische senatoren hebben de president gevraagd te vertrouwen op het veertiende amendement op de grondwet, dat verbiedt de “solvabiliteit” van de Verenigde Staten in twijfel te trekken, door door te gaan met het uitgeven van schulden, zelfs als er geen akkoord wordt bereikt. Waar het Witte Huis nu botweg tegen is, tot grote ergernis van het progressieve kamp. Met andere woorden, Joe Biden en McCarthy zullen in het midden moeten spelen om de meeste parlementariërs aan beide kanten te verzamelen, een praktijk die erg moeilijk is geworden in een land waar de politieke verdeeldheid de afgelopen jaren exponentieel is toegenomen.

READ  Buitenland 2022 - Emmanuel Macron: De president verdedigt zijn balans