Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monoprix haalt sapflessen tevoorschijn met anti-politieboodschap

Bulmic – Het bericht is niet aangekomen. Merk Monoprix Maandag 13 september kondigde het terugroepen van flessen aan sappen Echt fruit in de schappen na kritiek van de internetgebruiker. “Ik vond in Monoprix Nation, onmiskenbaar echt vruchtensap uitgestald, naast andere letters en ietwat slordige ontwerpen, Anti-politie berichtEn #ACAB In de “Back to School 2021”-editie hekelde Jean Robert zondag 12 september op Twitter.

Op deze flessen, waar “Back to School 2021” staat, kunnen we vooral de letters “ACAB” lezen, wat een acroniem is voor “All cops are bastards” (“All cops are bastards”, in het Frans) of zelfs de inscripties ‘J’ ik haat school’ of ‘Verdomme het systeem’.

Het bericht werd tientallen keren geretweet en met name gedeeld door de National Alliance Police Union. De vakbond schreef op Twitter: “Als een merk vruchtensap ‘boter’ maakt op haat tegen agenten.” De perfecte manier om de relatie tussen politie en bevolking kapot te maken.”

In een reactie geplaatst op maandag 13 september, Monoprix Brand Kondig aan dat het product uit de schappen wordt gehaald. “Omdat we dit soort berichten niet tolereren op producten waarnaar in onze branding wordt verwezen”, schreef Monoprix op Twitter. Daarom hebben we de betreffende leverancier gewaarschuwd en roepen we het product zo snel mogelijk terug. Bedankt voor je bericht!”.

READ  Uw voertuig ombouwen naar bio-ethanol om brandstof te besparen? 3 vragen om alles te begrijpen

In een bericht op Instagram plaatste het merk True Fruits een afbeelding van hun flessen “Back to School 2021 (…) Special Limited Edition” waarop duidelijk het “ACAB”-logo te zien is.

Volgens onze collega’s van ParijseProducten van het Duitse merk True Fruits, onlangs gelanceerd in Frankrijk, zijn ook te koop in de winkels van Auchan, Leclerc en Carrefour.

geloven internationale postHet merk is niet in zijn eerste controverse. Vorige maand werden de wetgevende verkiezingsprogramma’s van verschillende politieke partijen, waaronder de extreemrechtse partij: AFD, op hun flessen gedrukt. Toen haalde de Duitse supermarktketen Edeka de flessen uit zijn winkels en legde uit dat “extreemrechts bij ons niets te maken heeft met iets in de schappen.”

Zie ook op Le HuffPost: Politiedemonstratie: Jean-Luc Mélenchon hekelt de “verdeeldheid” van de demonstratie