Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Instagram kan negatieve effecten hebben op tieners, zegt Facebook-onderzoek

Interne studies van Facebook tonen aan hoe zijn Instagram-dochter negatieve gevolgen kan hebben voor het imago en de geestelijke gezondheid van zijn jongere gebruikers, Onthuld op dinsdag 14 september De Wall Street JournalEn die toegang kregen tot verschillende interne presentaties die werden uitgedeeld aan de medewerkers van het sociale netwerk.

Meerdere onafhankelijke onderzoeken, Zoals die is geïmplementeerd door de Royal Society of Public Health in 2017, Hij wees eerder op de negatieve impact die Instragram kan hebben op het zelfrespect van tieners, vooral het feit dat ze voortdurend worden geconfronteerd met beelden van perfecte lichamen en levens. In het voorjaar hebben verschillende NGO’s protest, met name om deze reden, is tegen het plan van Facebook om een ​​versie van zijn app uit te brengen die bedoeld is voor kinderen onder de 13 jaar.

Lees ook Instagram verbetert, zonder te overtuigen, de beveiliging van tieneraccounts

Maar tot nu toe heeft Facebook altijd publiekelijk zijn toevlucht genomen tot het feit dat er, zoals in het geval van anderen over de impact van sociale netwerken op adolescenten, geen wetenschappelijke consensus zal zijn. Het is inderdaad moeilijk om de effecten van elk individu nauwkeurig te definiëren en de positieve aspecten van hun negatieve aspecten te scheiden. Echter, de documenten die hij raadpleegde De Wall Street Journal Het blijkt dat het bedrijf, dankzij studies van zijn onderzoekers, sociologen en datawetenschappers, wist dat Instagram negatieve effecten had op het welzijn van een groot deel van zijn gebruikers.

Een op de vijf tieners zegt dat Instagram hun zelfrespect schaadt, paginadetails van het aanbod dat binnen het bedrijf wordt verspreid. Britse tienermeisjes ondervraagd die er het meest toe doen: als 30% zegt dat ze het voelen ” beter “ waar ” Veel beter “ Bij het gebruik van de app zei 23% dat ze zich zo voelen door de app “een beetje erger”, en 2% “Echt erger”. Vergelijkbare gevolgen, maar half zo ernstig, werden door Facebook-onderzoekers waargenomen bij jongens.

READ  Het moratorium op het toedienen van het Johnson & Johnson-vaccin in de Verenigde Staten is verlengd
Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Op Instagram heeft erotiek zijn plaats, zolang je maar rijk, mooi en beroemd bent

Sociale vergelijking

Natuurlijk worden sociale netwerken in het algemeen regelmatig overwogen Als mogelijke triggers voor ongemakVooral bij tieners. Maar sommige van de problemen die de onderzoekers hebben geïdentificeerd, lijken Instagram-specifiek te zijn. De focus van de app op het verfraaien en verfraaien van foto’s, om een ​​zo goed mogelijk beeld van jezelf en je leven te geven, is op Instagram al sterker dan op andere apps die populair zijn bij tieners, zoals Snapchat of TikTok, waar filters op een gekke manier worden gebruikt en de plastische perfectie van de eindpresentatie is minder belangrijk. Decoratieve selfies, die veel worden gebruikt op Instagram, lijken een bijzonder nadelig effect te hebben op het zelfbeeld van de gebruikers die ze bekijken.

Consulting uitwisselingen De Wall Street Journal Ook bleek dat aanbevelingen van Facebook-onderzoekers slechts marginaal werden opgevolgd. Het idee om minder bekende accounts te promoten, foto’s van vrienden te verkiezen boven inhoud boven mode of schoonheid, lijkt sceptisch te zijn ontvangen door degenen die verantwoordelijk zijn voor de app. Een intern bericht van een regisseur, gerapporteerd door The American Daily, antwoordt heel duidelijk dat de crux van de app ligt in sociale vergelijkingen: “Mensen gebruiken Instagram omdat het een wedstrijd is. Dat is het leuke.”

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Op Instagram, de nieuwe generatie seksuele voorlichting

de wetenschapper