Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Monaco: onderzoek gestart nadat familieleden van prins Albert online waren ondervraagd

Een grote hoeveelheid berichten via e-mail, sms of via WhatsApp op sociale netwerken viel tien dagen lang. Hun doelwit: veel familieleden van prins Albert van Monaco. Volgens het Openbaar Ministerie van Monaco is een vooronderzoek geopend in Monaco en toevertrouwd aan de politie van het Prinsdom na het indienen van een strafrechtelijke klacht.

Deze berichten verwijzen naar websites in het buitenland, waaronder een genaamd “Les Dossiers du Rocher”. En de krant legde vandaag, donderdag, uit dat ze de praktijken van “invloedrijke persoonlijkheden, politici en zakenlieden in Monaco” veroordelen met het uiteindelijke doel “de instellingen van Monaco te manipuleren en te beïnvloeden voor hun eigen voordeel”. Monaco ochtend (Leuke Matin-groep).

Didier Lenot, voorzitter van het Hooggerechtshof van het Prinsdom, Laurent Anselmi, raadgever van de regering en minister van Buitenlandse Betrekkingen, evenals twee familieleden van Prins Albert II en zijn advocaat Thierry Lacoste en Claude Palmiero, zijn merchandisemanager.

Sites gehost in IJsland en de Verenigde Staten

De verschillende websites, die de vorm aannemen van nepmedia, worden volgens een geïnformeerde bron gehost in IJsland en de Verenigde Staten. Via hun berichten stellen ze de “integriteit en loyaliteit” van de vier mannen in vraag, en vervolgens worden de beschuldigingen op sociale netwerken verzonden via de accounts die voor dit proces zijn gemaakt.

Het onderzoek werd geopend nadat mei Marie-Alex Cano-Bernard, de advocaat van de vier betrokken personen, een strafrechtelijke klacht had ingediend in Monaco, met name wegens “schending van de correspondentie” en “schending van het beroepsgeheim”. Ze zei dat de advocaat “extra klachten had ingediend vanwege de nieuwe uitzending”.

READ  Vianney lanceerde haar eigen kledingmerk en vervulde een van haar 'jeugddromen'

Bovendien werden woensdag in Parijs civiele klachten ingediend, met name wegens “laster”, “valse beschuldigingen” en “schandalige beschuldigingen”, we vernamen wie I-Luc Brussolette, die Thierry Lacoste verdedigt, terwijl zijn partner Olivier Dantin Didier Lenot verdedigt . . Over Thierry Lacoste zei May Brossolette: “Morgen (vrijdag) zal er opnieuw een klacht worden ingediend wegens schending van de correspondentie en hacking.”

Overheidsherschikking verbieden?

En het paleis van de prins, waarmee AFP contact heeft opgenomen, toonde geen officiële reactie, verwijzend naar het interview dat prins Albert gaf in Monaco-Matin, waarin hij een “lasterlijke en anonieme campagne van geruchten tegen verschillende werknemers van het vorstendom” veroordeelde.

Volgens een geïnformeerde bron heeft deze campagne tot doel “het emiraat te destabiliseren en de rots onder controle te houden” en “de reeks benoemingen en herschikking van de regering te voorkomen”, die eind november, na de nationale feestdag in november, is gepland. 19. Bij deze gelegenheid zou Prins Albert volgens dezelfde bron “zich willen losmaken van de oude vrachtwagenchauffeurs in de lokale politiek om het regeringsteam volledig te vernieuwen en nieuw talent naar voren te brengen”.