Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moldavië blokkeert zes Russische zenders en Moskou hekelt ‘politieke censuur’

Moldavië blokkeert zes Russische zenders en Moskou hekelt ‘politieke censuur’

Rusland beschuldigde Moldavië zaterdag van “politieke censuurNadat het kleine Oost-Europese land zes televisiezenders had geschorst wegens desinformatie. Moldavië lichtte dit besluit vrijdag voor”Gebrek aan correcte informatieIn hun berichtgeving over nationale gebeurtenissen en Russische militaire operaties in Oekraïne in het bijzonder.

Sommige van de opgeschorte zenders zonden Russische televisieprogramma’s opnieuw uit die vrijdag binnen de Europese Unie verboden waren als onderdeel van nieuwe sancties tegen Moskou. Russisch wordt veel gesproken in Moldavië.

Een flagrante schending van het recht op vrijheid van informatie»

Wij beschouwen dit verbod als een ongekende daad van politieke censuur, een schending van het beginsel van mediapluralisme en een flagrante schending van het recht op vrije toegang tot informatie.De woordvoerster van het Russische ministerie van Buitenlandse Zaken, Maria Zakharova, reageerde.

De maatregel van de Moldavische autoriteiten gaat vanaf maandag in en geldt tijdens de noodtoestand die in Moldavië is afgekondigd nadat Moskou eind februari troepen naar Oekraïne had gestuurd.

Dit kleine land van 2,6 miljoen inwoners, dat grenst aan Oekraïne en Roemenië, heeft de status van kandidaat-lidstaat gekregen om toe te treden tot de Europese Unie, maar het proces kan jaren duren.

READ  Marokko veroordeelt de "agressie" van de Israëlische troepen op Jeruzalem