Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het “geschenk” was een antitankgranaatwerper

Het “geschenk” was een antitankgranaatwerper

Tijdens een werkbezoek aan Oekraïne kreeg Jaroslav Chimchik twee granaatwerpers te zien, die ontwapend zouden zijn. Maar een van hen ontplofte bij zijn terugkeer in Polen.

De Poolse politiechef Jaroslav Szymczyk legde zaterdag uit dat “CadeauKomende uit Oekraïne die ontplofte, Het deed hem een ​​beetje pijnHet was eigenlijk een antitankgranaatwerper.

Op 11 en 12 december bracht hij een werkbezoek aan Oekraïne, waar hij functionarissen van de Oekraïense politie en hulpdiensten ontmoette. “Het geschenk was een geschenk van een van de hoofden van de Oekraïense dienstenDat meldt het Poolse ministerie van Binnenlandse Zaken.

De politiechef vertelde zaterdag aan RMF-radio dat het geschenk in kwestie bestond uit twee granaatwerpers, waarvan er één was omgebouwd tot luidspreker.

Hij had ervoor gezorgd dat deze wapens veilig waren. Een van de twee granaatwerpers explodeerde woensdag echter, waarbij de politiechef licht gewond raakte. De oorzaak van de explosie is niet bekend. “De ontploffing was krachtig, holde de vloer uit en beschadigde het dak“, specificeerde Jaroslav Chimchik. Er is een onderzoek gaande om de verantwoordelijkheid voor het ongeval vast te stellen.

Zie ook – Polen: politiechef opent Oekraïens staatsgeschenk ontploft

READ  Strijders uit Oekraïne maken een gewapende inval in Rusland, een geëvacueerde nucleaire opslagplaats