Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moeten we bang zijn voor de delta-variabele?

Verval – de vorm die in India verscheen, veroorzaakte een epidemische heropleving in veel landen, te beginnen met Groot-Brittannië. Zal het hetzelfde effect hebben in Frankrijk, waar zijn aanwezigheid toeneemt?

Stortvloed? In het licht van de verspreiding van het meer besmettelijke deltatype, vaccineren sommige landen, zoals Australië, zichzelf. Anderen hebben besloten om het opheffen van bepaalde beperkingen, zoals het VK of Ierland, uit te stellen. Frankrijk heeft woensdag een nieuwe stap gezet in de ontmanteling: geen metrische gegevens meer in gesloten openbare ruimtes zoals musea, bioscopen, restaurants of winkels.

Zeker, alle indicatoren zijn nog steeds groen in stedelijk Frankrijk: een incidentie van minder dan 20 gevallen per 100.000 inwoners, een positiviteitspercentage van minder dan 1%, intensive care-afdelingen bezet door Covid-patiënten met 23% … Echter, het infectiepercentage van virus “Het ziet er niet naar uit dat hij meer valt.” De afgelopen dagen waarschuwde regeringswoordvoerder Gabriel Attal woensdag en riep op om onze waakzaamheid niet te laten verslappen. In de provincie Landes, waar Delta voor het eerst in Frankrijk verscheen, gelden tot 6 juli beperkingen en heeft de regering

Dit artikel is alleen voor abonnees. Je hebt nog 94% om te ontdekken.

De grenzen van de wetenschap verleggen is ook vrijheid.

Lees je artikel verder voor € 1 in de eerste maand

Al geabonneerd?
Log in

READ  KEK's overwinning