Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Microsoft Flight Simulator op Xbox Series X: 4K 30fps maar tot 60fps in VRR | Xbox One

Product Microsoft Flight Simulator Het werd geformaliseerd door de Xbox-teams tijdens de E3-conferentie, en de game zal deze zomer goed landen zoals gepland. Tijdens een live demo met de community onlangs keerden de ontwikkelaars terug naar de consoleversie van de game en verduidelijkten enkele technische details.

30 fps op Xbox Series X en meer met een VRR-compatibele tv

De trailer die werd geïntroduceerd met gameplay op Xbox Series X toonde een game die blijkbaar goed is geoptimaliseerd voor de nieuwe Xbox-consoles. We wisten dat de game beschikbaar zou zijn in 4K op Xbox Series X, en vandaag hebben we de bevestiging dat deze met 30 frames per seconde zal draaien.

De basisframesnelheid is 30 frames per seconde. Op tv’s die VRR ondersteunen, kan de framesnelheid hoger zijn dan 30 frames per seconde.

Ter herinnering: VRR is een technologie die verscheen met HDMI 2.1 en waarmee de verversingssnelheid van het tv-paneel kan worden afgestemd op de snelheid van de beelden die door de console worden verzonden, waardoor bijvoorbeeld het fenomeen tearing wordt vermeden. Voor meer informatie raden we je aan om ons volledige profiel te lezen op: VRR en Freesync.

Sinds de komst van HDMI 2.1 zijn moderne tv-modellen vaak compatibel met VRR. In onze gids voor Beste tv’s voor Xbox Series X en PS5We kunnen Samsung Q95T- of Q950T-modellen of zelfs LG’s OLED-modellen, CX en C1 gemakkelijk aanbevelen.

Microsoft Flight Simulator Het “vergrendelt” met 30 fps op klassieke tv’s op de Xbox Series X en Xbox Series S, maar als je een VRR-compatibele monitor hebt, kan het spel uiteindelijk 60 fps bereiken! De ontwikkelaars merkten op dat het passeren van Parijs in een Airbus A320 kan worden gedaan met 35/45 fps, terwijl vliegen over Bordeaux de framesnelheid kan verhogen tot 60 fps.

READ  Aankomende updates worden gelekt en beloven onvermijdelijk te zijn

Voor de rest zal de inhoud van Microsoft Flight Simulator precies hetzelfde zijn tussen de pc-versie van de game en de Xbox-versie. In-game-items die door Microsoft zijn ontwikkeld, zullen ook beschikbaar zijn op Xbox, en hoewel externe ontwikkelaars niet verplicht zijn hun content voor Xbox te leveren, gelooft franchisemanager Jorg Neumann dat de meeste van hen beschikbaar zullen zijn op Xbox. Bovendien worden game-saves goed gedeeld tussen de pc en console, en wordt de game gedeeld.