Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moet u de Bluetooth van uw smartphone uitschakelen? Studie zet deze ‘bescherming’ in twijfel

Het onderzoek legt de vinger op een van de mogelijkheden van Bluetooth Low Energy: het maakt het mogelijk om het apparaat te identificeren en te volgen, zelfs als Bluetooth is uitgeschakeld.

Bron: Sahej Brar op Unsplash

Bron: Sahej Brar op Unsplash

Zojuist een groep onderzoekers van de University of California, San Diego gepubliceerd volledige studie Over de Bluetooth Low Energy-technologie die onze smartphones van stroom voorziet. De studie suggereert dat apparaten die we elke dag bij ons hebben, zoals smartphones of smartwatches, ongeacht het merk, last hebben van een maas in de wet die zeer nauwkeurige tracking mogelijk maakt.

Er zijn risico’s verbonden aan Bluetooth Low Energy (BLE)-technologie. Het is een alomtegenwoordige technologie in mobiele apparaten die de aanwezigheid van andere apparaten kan bepalen door hun nabijheid. Het is technologie in de kern Apple AirTagsof Amazon Tegel of Samsung Galaxy SmartTags +.

Ter herinnering: mobiele telefoons genereren voortdurend willekeurige identificatiegegevens, die worden uitgewisseld met andere apparaten waarop ook een specifieke app is geïnstalleerd om contacten in de buurt te identificeren.

Zoals uitgelegd in de studie getiteld Evaluatie van BLE-aanvallen op fysieke laaglocatietracking op mobiele apparatenDe meeste moderne Bluetooth Low Energy-apparaten zenden iets andere signalen uit, wat betekent dat ze individueel met grote nauwkeurigheid kunnen worden gevolgd en geïdentificeerd.

De onderzoekers kozen een lijst met veelvoorkomende apparaten en ontdekten dat ze u met succes kunnen identificeren “Digitale mogelijkheden” Draadloze. Deze omvatten de iPhone X, Lenovo ThinkPad X1 Carbon, 2016 Apple MacBook Pro enApple Watch-serie 4, De Google Pixel 5 of de Bose Stil Comfort 35.

Uw aangesloten apparaat laat overal “vingerafdrukken” achter

Het team van de Universiteit van San Diego werkte op elke locatie ongeveer een uur in zes coffeeshops, een universiteitsbibliotheek en een restaurant. Ze waren in staat om gedurende deze tijd gegevens te verzamelen van 162 Bluetooth-apparaten en ontdekten dat ongeveer 40% uniek identificeerbaar was.

READ  Samsung wil heel snel Android 12 en OneUI 4 lanceren

Ze installeerden ook een Bluetooth LE-beacon-tracker wanneer ze zich niet op een drukke locatie bevonden. Ze bleven daar 20 uur en verzamelden 647 unieke Mac-adressen. Ze konden 47,1% van hen identificeren, terwijl 15% niet correct werd geïdentificeerd.

We kunnen niet praten over kwetsbaarheid, het is een functie die BLE toestaat. De iPhone is bijvoorbeeld veel moeilijker te volgen dan andere toestellen. BLE op iPhones bevat twee functies voor gegevensprivacy: willekeurig maken van adressen en afleiding van sleuteloverdrachten.

De functie voor willekeurig adres is een functie die de mogelijkheid om een ​​BLE-apparaat gedurende een bepaalde periode te volgen vermindert door het adres van het Bluetooth-apparaat regelmatig te wijzigen. Sinds iOS 13 hebben iPhones ook keuze sleutel afleiding Aansluiten via wagen.

Zelfs als het is uitgeschakeld, zendt bluetooth nog steeds uit

Ze merkten ook op dat de apparaten Bluetooth-signalen bleven uitzenden, zelfs als ze waren uitgeschakeld.. Dus de onderzoekers zeggen dat het uitschakelen van de Bluetooth van het apparaat de kans op tracking niet vermindert.

Een drastische oplossing zou dus zijn om het apparaat uit te schakelen zodat het niet wordt gevolgd. Maar dit is niet bij alle apparaten het geval, nogmaals iPhone Het kan signalen blijven verzenden voor de baan bevind zich. Met deze functie kunt u uw smartphone vinden, zelfs als de batterij leeg is.

Om Frandroid te volgen, nodigen we je uit om: Download onze Android- en iOS-app. U kunt onze artikelen en bestanden lezen en de nieuwste video’s op YouTube bekijken.