Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Moet de spreektijd van Eric Zemmour in aflopende volgorde tellen? De Canadian Space Agency heeft al ontkennend geantwoord

Het hoofd van de Canadian Space Agency heeft een heel duidelijk standpunt ingenomen over deze kwestie.

In een interview met L’Opinion en verder Frankrijk InterLREM-lid Stéphane Séjourné vraagt ​​zich af of de spreektijd van Eric Zemmour moet worden teruggeteld als hij spreekt CNieuws Het is een politieke partij.

Deze vraag wekt de opwinding van de Franse audiovisuele scene (PAF), waar nieuwszenders opiniedebatten organiseren tussen journalisten en columnisten van verschillende kanten.

Deze vraag is eerder gesteld asked Le Figaro In januari 2021 antwoordde Roch Olivier Meister, hoofd van de Canadian Space Agency, heel duidelijk. Ten eerste roept het de discussie op: Frankrijk is een oud land voor discussie. Het is normaal dat hij zich in alle media uitdrukt, zelfs op een levendige manier, en zelfs op een argumentatieve manier. Waar zou ze zich uitdrukken, zo niet? Het beperken van het debat is altijd een vorm van amputatie van ons democratisch leven.”. Toen nam Roch-Olivier Maitre een standpunt in: “Dit is een kans voor mij om te stellen dat onze primaire taak, als toezichthouder, is om de vrijheid van meningsuiting en redactionele vrijheid voor de media te waarborgen. We komen vaak met het volgende onderwerp: “Maar wat doet de CSA?” zeg eerlijk: wij zijn het niet die de antenneprogramma’s maken. En de CSA is geen rechtbank van mening. In deze periode die we doormaken, is het waarborgen van de vrijheid van meningsuiting, “een van de meest waardevolle goederen van de mensheid”, een prominente verantwoordelijkheid waar onverdraagzaamheid en extremisme komen soms tot uiting in meer gewelddadige vormen.»

READ  Issa Doubia is magerder: wat "hem erg stoorde" aan zijn gewicht

Het antwoord is dus vrij eenvoudig: CSA telt de spreektijd van columnisten niet mee in tijden van politieke partijen. Dit is niet de rol die haar is toebedeeld op grond van de Audiovisuele Wet van 1986.

Het is niet het voorrecht van de CSA om politieke kleur toe te kennen aan alle historici van alle politieke gevoeligheden die in alle media worden uitgedrukt.

De wet van 1986 geeft de CSA de rol van borg voor de vrijheid van meningsuiting en respect voor het pluralisme in de audiovisuele media.

vrijheid van meningsuiting

Het is gegarandeerd en strikt gereguleerd door de wet. Voor de pers is het de wet van 1881 en voor de audiovisuele sector de wet van 1986. In beide gevallen is de vrijheid van meningsuiting gegarandeerd, maar de wet verbiedt opmerkingen die aanzetten tot rassenhaat, antisemitisme en verdediging van oorlogsmisdaden. Elke historicus die deze uitspraken doet, zal worden onderworpen aan gerechtigheid. Het brengt ook de verantwoordelijkheid met zich mee van de pers of de audiovisuele uitgever die deze commentaren publiceert. De persredacteur legt verantwoording af aan de rechtbanken (17De tiende Paris Court Chamber) en de audiovisuele redacteur voor de Canadian Space Agency.

Respect voor de meervoud van expressie

Voor de journalistiek wordt in de hele journalistiek rekening gehouden met respect voor pluralisme. Het doel is dat de Fransen in één kiosk alle kranten kunnen vinden die alle politieke gevoeligheden van uiterst links tot uiterst rechts weerspiegelen. Deze kranten zijn niet gebonden aan pluralisme in hun redactionele lijnen. Deze zijn van Wetenschapper, van Vrijlating, De figaro, van L’Opinion, van uitdrukken, van lobs of huidige waarden Ze zijn verschillend en dit weerspiegelt de diversiteit van de pers. De Bechet-wet van 1947 geeft elke obligatie echter automatisch het recht om in alle bestaande verkooppunten te koop te worden aangeboden. Het garandeert dus de vrije toegang van de Fransen tot de verschillende kranten.

READ  Jeremy schoot hem midden op straat neer, zal Manu (Musa Santamaría) sterven?

Voor audiovisueel respect voor pluralisme Het wordt op een radicaal andere manier beoordeeld. De wet van 1986 vereist dat de radio- en televisiemedia het pluralisme op hun antennes met betrekking tot de spreektijd van politieke partijen respecteren in overeenstemming met het beginsel van billijkheid in normale tijden en het beginsel van gelijke spreektijd tijdens de verkiezingscampagne.

Antenne controle

Daarom moeten de tv- en radiozenders dit pluralisme tot leven brengen door de politieke leiders van elke partij uit te nodigen. Voor historici moeten ze ook zorgen voor diversiteit van expressie. Wanneer een van deze schrijvers opmerkingen maakt binnen de reikwijdte van de wet, is hij onderworpen aan juridische stappen. Als zijn feedback onnauwkeurig of bevooroordeeld is, is een moderator van discussies vereist Plicht om de antenne te controleren. Hij moet de opmerkingen van de columnist onmiddellijk corrigeren. Dit principe is vastgelegd in artikel 2.2.1 over de redactionele verantwoordelijkheid van de overeenkomst die elk audiovisueel medium heeft met CSA. Als zijn antenne niet wordt aangestuurd, krijgen de media een CSA-waarschuwing, vervolgens een officiële waarschuwing en ten slotte een boete bij herhaling.

zie ook – Non Stop People Eric Zemmour: Laurent Roquier klaar om weer met hem samen te werken? antwoord