Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Minstens 46 doden bij brand in gebouw

Een brand die vannacht een gebouw in de zuidelijke stad Kaohsiung verwoestte, heeft volgens een officieel rapport op donderdag 14 oktober 46 mensen gedood en 41 anderen gewond.

Volgens de autoriteiten brak de brand uit in een dertien verdiepingen tellend gebouw voor gemengd gebruik in de vroege uren van de dag, waarbij verschillende verdiepingen werden verwoest voordat de brandweer het onder controle had.

In deze afbeelding van de video van Taiwan ABC bestrijden brandweerlieden een brand in Kaohsiung op 14 oktober 2021.

onbekende oorzaak

Op foto’s die zijn vrijgegeven door het door de Taiwanese staat gerunde Central News Agency, is te zien dat er rook uit de ramen van het gebouw komt. De brandweer van de stad stuurde meer dan 70 vrachtwagens om het vuur te bestrijden.

Foto vrijgegeven door Taiwan's Central News Agency op 14 oktober 2021, na de brand.

Volgens de heer Liu, een politieagent uit Kaohsiung, was het gebouw 40 jaar oud en werd het voornamelijk bewoond door bewoners met een laag inkomen. Volgens dezelfde bron wonen er honderd mensen in het gebouw. De meeste slachtoffers vielen volgens de brandweer tussen de zevende en de elfde verdieping van appartementen. De eerste vijf verdiepingen die bestemd zijn voor commercieel gebruik stonden leeg.

Hij voegde eraan toe dat forensische onderzoekers ter plaatse waren en dat de autoriteiten de mogelijkheid van een brand nog niet hadden uitgesloten.

Strenge normen niet gehaald

Taiwan is vaak onderhevig aan aardbevingen en tyfoons en heeft strikte bouwvoorschriften, maar er is vaak een kloof tussen deze veiligheidsnormen en de manier waarop ze worden gehandhaafd. Ook oude gebouwen vormen een risico.

Enkele van de dodelijkste verliezen van recente aardbevingen zijn het gevolg van de ineenstorting van oude gebouwen, die niet volgens de normen waren ontworpen.

READ  Verenigde Staten: Minstens 70 doden door tornado's in Kentucky

De wereld met AFP