Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Frankrijk stelt een ultimatum voor het VK

“Exacte kopie”, zelfs in “Wraak” : Het dialect stijgt, aan Franse kant, in het geval van de vergunningen die het Verenigd Koninkrijk spaarzaam aan Franse vissers geeft.

“Over ongeveer een week zullen we maatregelen van vergelding, vergelding en represaillemaatregelen aankondigen, nationaal of Europees, als we geen concrete Britse aanwijzingen hebben over de afgifte van vergunningen.”, kondigde de Franse staatssecretaris voor Europese Zaken, Clement Bonn, woensdag 13 oktober in de Senaat aan.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Voor Franse vissers wordt ‘Brexit van de ene op de andere dag tastbaar’

Vooral Frankrijk dreigt de levering van elektriciteit aan Jersey stop te zettenen actie ondernemen in de financiële dienstverlening of onderzoekssector.

“We waren erg geduldig en erg geduldig (…) De Britten willen een bepaald aantal vergunningen niet verlenen, niet omdat ze informatie missen, maar omdat ze die politieke keuze hebben gemaakt.”Raak de staatssecretaris.

200 licenties werden verleend van 244

De post-Brexit-overeenkomst, die eind vorig jaar tussen Londen en Brussel werd bereikt, zegt dat Europese vissers in bepaalde Britse wateren mogen blijven werken, op voorwaarde dat ze een vergunning krijgen, die wordt verleend als ze kunnen bewijzen dat ze daar eerder hebben gevist. . Maar de Fransen en de Britten maken ruzie over de aard en omvang van de in te dienen bewijsstukken.

Lees ook Parijs dringt er bij Brussel op aan ‘steviger’ te zijn met Londen over vissen

In de nog steeds omstreden visgronden (6-12 mijl van de Britse kust en de Kanaaleilanden) hebben Londen en Jersey iets meer dan 200 definitieve vergunningen verleend, terwijl Parijs er nog steeds 244 claimt.

READ  Een slachtoffer van een carjacking, een vader spoort de dief op en redt zijn kinderen

Het is geen Frans probleem (…) Het is een Europees probleem.”Clément Bonn hield vol en merkte op dat ook België en Ierland zich zorgen maakten. “We mobiliseren onze Europese partners”, hij voegde toe.

Elf landen, waaronder Frankrijk, dat opriep tot een Europees front tegen Londen na Britse besluiten over visvergunningen, ondertekenden maandag een gezamenlijke verklaring waarin kritiek werd geuit op de reactie van het VK op de kwestie.

De ondertekenaars van deze verklaring zijn: Duitsland, België, Cyprus, Spanje, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Nederland, Portugal en Zweden.

Dit artikel is gereserveerd voor onze abonnees Lees ook Vissen: post-brexit, stormwaarschuwing in de Noord-Atlantische Oceaan

De wereld met AFP