Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Het kabinet wil ervoor zorgen dat het gezondheidspaspoort kan worden gehandhaafd tot en met 31 juli 2022

Geplaatst op 13 oktober 2021, 14:41Bijgewerkt 13 oktober 2021, 16:39

De datum staat nu vast. De regering, die het advies van de Wetenschappelijke Raad volgt, zal de Tweede Kamer voorstellen om het systeem voor het verlaten van de noodtoestand te verlengen tot 31 juli 2022, om de periode van de presidentiële en wetgevende campagnes waarin het Parlement zal niet bijeenkomen. Dit zou het met name mogelijk maken om anti-epidemiemaatregelen, zoals de gezondheidskaart, te verlengen.

Het wetsvoorstel stelt ook dat de regering de noodtoestand, die strengere beperkingen mogelijk maakt, kan herstellen bij decreet van de Raad van Ministers. Deze noodsituatie op gezondheidsgebied zou dan slechts een maand kunnen duren en zou een wet vereisen om het verder uit te breiden. De noodtoestand wordt nu alleen verlengd in Guyana, waar de epidemie nog steeds hoogtij viert, tot 31 december.

Gezondheidspas na 15 november

Hij verzekerde dat als de epidemiologische situatie blijft verbeteren, we de gezondheidskaart de komende weken kunnen aanpassen of zelfs helemaal kunnen schorsen.

Ze wil de regering echter geruststellen, deze wet betekent niet dat de gezondheidskaart tot die datum wordt toegepast. De CEO wil “in zijn zak houden” de mogelijkheid om indien nodig een gezondheidsnoodgeval of gezondheidspas te herstellen, terwijl er “een groot risico is op een hervatting van de epidemie”, aldus Gabriel Atal.

Naar mijn mening had de Gezondheidsraad geadviseerd: Invoering van de gezondheidsversoepelingsvergunning na 15 november Als de verbetering van de epidemie wordt bevestigd, maar in eerste instantie alleen op plaatsen waar het risico op besmetting lager is. Zoals het er nu uitziet, is de sanitaire gang wettelijk slechts toegestaan ​​tot 15 november. Daarom is de verlenging ervan vereist de goedkeuring van het Parlement.

READ  Joe Biden kiest voormalig Republikeinse senator als ambassadeur in Turkije

Daarnaast beoogt het kabinetswetsvoorstel ook de strijd tegen fraude met gezondheidspaspoorten te versterken. Het creëren en verstrekken van valse gezondheidsvergunningen zal strenger worden bestraft. Certificaten van contra-indicaties voor vaccinatie kunnen ook worden geverifieerd door de ziektekostenverzekering, evenals vaccinatiecertificaten.