Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Zwitserse onderzoekers isoleren een krachtig nieuw antilichaam tegen SARS-CoV-2-varianten

De beheersing van de SARS-CoV-2-epidemie komt in gevaar door de opkomst van virale varianten met verhoogde transmissie-efficiëntie, resistentie tegen de momenteel gebruikte therapeutische antilichamen en verminderde immuniteit veroorzaakt door het virusvaccin. Maar onderzoekers van het Vaudois University Hospital (CHUV) en EPFL hebben mogelijk een manier gevonden om de dreiging te vermijden: ze ontdekten een monoklonaal antilichaam dat in staat is alle virale varianten te neutraliseren, inclusief de delta-variant.

Sinds zijn verschijning eind 2019 een pandemie COVID-19 Het heeft wereldwijd meer dan 4,8 miljoen mensen gedood. Bovendien heeft 5-10% van de personen met symptomen, waaronder jongvolwassenen, gevolgen op lange termijn na blessure. Zeer snel begon het virus te muteren, vooral op het niveau van de eiwitpiek (spike), vooral in het bindingsdomein van de ACE2-receptor van menselijke cellen (gemarkeerd met RBD). Variant B.1.1.7 (nu alfa), daarna variant B.1.351 (bèta) en P1 (gamma), die eind 2020 verschenen, zijn beter overdraagbaar en verminderen de werkzaamheid van antistoffen.

gezondheidsautoriteiten Het identificeerde tot nu toe vier zorgwekkende variabelen (alfa, bèta, gamma en delta) en twee variabelen om in de gaten te houden (lambda en mu); Andere worden geëvalueerd. Mutaties gedragen door deze varianten leiden tot verhoogde affiniteit van het virus voor de ACE2-receptor en/of verminderde herkenning van neutraliserende antilichamen. Als gevolg hiervan hebben deze variabelen geleid tot het opnieuw opduiken van infecties in verschillende delen van de wereld, waar gevallen van herinfectie hebben plaatsgevonden.

Efficiëntie bewezen op alle variabelen

Sinds vaccins tegen COVID-19 op grote schaal zijn ingezet, is het aantal gevallen en sterfgevallen gedaald – hoewel de delta-variant in Frankrijk de meerderheid is. Maar voor personen die na vaccinatie geen effectieve humorale immuunrespons kunnen ontwikkelen (vanwege immunodeficiëntie of immunosuppressie die inherent is aan de ziekte of behandeling), blijft het risico bestaan. Voor deze specifieke patiënten, evenals voor patiënten met een ernstige vorm van COVID-19, hebben monoklonale antilichamen een sterk therapeutisch potentieel.

READ  De epidemie heeft de ranglijst van de leukste steden ter wereld doen wankelen

Om dit nieuwe antilichaam te isoleren, onderzochten de onderzoekers een groep van ongeveer 40 gehospitaliseerde COVID-19-patiënten. Ongeveer drie maanden na infectie namen ze bloedmonsters van acht van die mensen met de hoogste niveaus van spike-immunoglobuline (IgG) -antilichamen; Vervolgens isoleerden en analyseerden ze de bindingseigenschappen van ongeveer tien monoklonale antilichamen, rekening houdend met de verschillende tot dusver geïdentificeerde spike-eiwitmutaties. Tegelijkertijd werden de monoklonale antilichamen REGN1033, REGN10987 en S309 – allemaal momenteel in gebruik – als referentie getest.

P5C3 en drie therapeutische anti-SARS-CoV-2-antilichamen (REGN1033, REGN10987 en S309) binden aan 10 spike-eiwitten veroorzaakt door verschillende mutaties. © C. Fenwick et al.

tijdens experimenten in het laboratorium, maar ook in vivo – Uitgevoerd op hamsters die zijn blootgesteld aan een zeer besmettelijke dosis van het virus – het antilichaam met het label P5C3 is effectief gebleken bij alle virale varianten; vertoonde de hoogste affiniteit en geen significant verlies van binding voor elk van de geteste spike-eiwitvarianten; De drie referenties vertoonden van hun kant een lage bindingsaffiniteit voor specifieke mutaties.

Daarom is P5C3 een van de krachtigste monoklonale antilichamen die tot nu toe zijn geïdentificeerd tegen SARS-CoV-2. Dit komt omdat het bindt aan het piekeiwit van het virus op een locatie die niet onderhevig is aan mutaties; Het is dus in staat om de binding van dit eiwit aan menselijke cellen die de ACE2-receptor (het doelwit van het virus) tot expressie brengen, effectief te blokkeren. Daarom leidt de werking ervan tot het stoppen van de reproductie van het virus en de eliminatie van het virus door het immuunsysteem.

Sterke en duurzame gelijkwaardige activiteit

Bij het testen vertoonde P5C3 de sterkste neutraliserende activiteit tegen 2019-nCoV-pseudovirussen bedekt met spike-eiwit. De onderzoekers toonden een even sterke neutralisatie voor alle geteste mutaties, inclusief de E484K-substitutie, een belangrijke mutatie die wordt gevonden in B.1.351- en P.1-varianten, en de nieuwe variant B1.526 die werd geïdentificeerd in New York, aldus de onderzoekers. in hun artikel.

READ  In Nieuw-Caledonië is vaccinatie tegen Covid-19 verplicht voor alle volwassenen, inclusief toeristen
Neutraliserende kracht van het antilichaam
P5C3 vertoont een sterke en brede neutraliserende activiteit tegen verschillende virale varianten. © C. Fenwick et al.

P5C3 vertoont niet alleen een ongekende werkzaamheid, maar de onderzoekers lieten het wel vier tot zes maanden werken (ter vergelijking: het klassieke, niet-gemodificeerde antilichaam blijft tot drie tot vier weken effectief). En daarom “ Het wordt een interessante preventieve optie om kwetsbare mensen te beschermen die niet zijn ingeënt of gevaccineerde mensen die geen immuunrespons kunnen produceren. “,” Mogen we inlezen EPFL-persbericht. Deze mensen kunnen worden beschermd met een simpele injectie van dit antilichaam, twee tot drie keer per jaar.

De ontwikkeling van dit nieuwe neutraliserende antilichaam vertegenwoordigt dus een nieuwe fase in de strijd tegen de epidemie en zou de weg kunnen effenen voor een betere beheersing van ernstige vormen van de ziekte; Maar bovenal maakt het het mogelijk om nieuwe preventieve maatregelen te overwegen, vooral voor mensen met een verzwakt immuunsysteem.

Klinische proeven bij mensen zijn gepland voor eind 2022; CHUV en EPFL zijn in gesprek met een startup wiens missie het is om de productie van antilichamen en klinische ontwikkeling te verzekeren. ” Deze ontdekking is echter niet bedoeld om vaccinatie te vervangen, wat nog steeds de meest effectieve manier is om infectie te voorkomen. ‘, herinnert het persbericht zich.

Bron : Cell Reports, C. Fenwick et al.