Caribe Magazine

Carib Magazine is de toonaangevende aanbieder van kwalitatief Nederlands nieuws in het Engels voor een internationaal publiek.

Miljardair Yang Huiyan verloor in twee jaar tijd 28,6 miljard dollar

Miljardair Yang Huiyan verloor in twee jaar tijd 28,6 miljard dollar

De zaken van Yang Huyan gaan erg slecht. In juli 2022 gaf Bloomberg al aan een miljardair te hebben Hij verloor de helft van zijn fortuin. In 2023 zijn de vooruitzichten voor de Chinezen niet verbeterd: gedurende twee jaar verloor het $ 28,6 miljard, het grootste verlies dat Bloomberg in die periode optekende. De 42-jarige Chinees is de meerderheidsaandeelhouder van Country Garden, de belangrijkste vastgoedontwikkelaar van het land, die de dupe is van de crisis in China.

De cijfers van het bedrijf spreken voor zich: in 2021 maakte het 3,5 miljard euro winst, het jaar erop verloor het 800 miljoen euro. Dit jaar werd het er niet beter op, aangezien de aandelen van Country Garden met 60% daalden. En onlangs kon het een biljet van twee dollar niet betalen, wat de vrees voor wanbetaling aanwakkerde.

Sinds enkele jaren wordt China geconfronteerd met een ernstige vastgoedcrisis als gevolg van de economische vertraging en de krapper wordende toegang tot krediet voor vastgoedontwikkelaars. Het resultaat: veel bouwplaatsen werden verlaten en honderdduizenden Chinezen konden hun reeds betaalde huizen niet terugkrijgen.

Ook om te luisterenInternationale gast – Chinese economie: “Er is door de jaren heen een implosie van een luchtbel ontstaan”

READ  Koop je nu of wacht je af?